dinsdag 18 december 2012

Witte chocolademelk


Voor mensen die van witte chocola houden is dit een kandidaat voor een blijvertje: hete chocolademelk gemaakt van gesmolten witte chocola in hete melk. Met een dikke toef slagroom erop.

Afgelopen weekend heb ik dit bij La Place uitgeprobeerd en het was zo'n prettige verrassing, dat ik er na thuiskomst alle Achterbergen ook op heb getrakteerd.

Bij La Place gebruiken ze erg veel witte chocola. Het was wel heel erg lekker, maar ook ontzettend machtig, en natuurlijk afgrijselijk vet. Thuis deden we 4 blokjes per beker, dat kwam aardig in de buurt. De volgende dag heb ik van de resterende 2 blokjes hetzelfde grapje nog eens uitgehaald (er was zelfs nog slagroom in de spuitbus), en toen bleek dat daar nog stees een onmiskenbare witte-chocoladesmaak aan zat. Hoeveelheden naar smaak dus.

Je kunt het op veel manieren maken, als de chocola maar helemaal smelt in de melk. Om dat makkelijker voor elkaar te krijgen, kun je de blokjes chocola in stukjes hakken. Of officiële smeltchocola gebruiken (van die kleine 'druppels').

Geniet ervan!

3 opmerkingen:

Tanja zei

Dank voor je tip, ik ben erachter gekomen dat melk en pure chocolade de migraineaanvallen heftiger deden komen en vaker en sinds ik gestopt ben om die weg te laten merk ik dat het beter gaat, chocolademelk vond ik in de winter na een wandeling altijd lekker, dus dit wordt voor mij het alternatief na een wandeling!

Jedidja zei

Jahaaaaa! Dit lijkt me lekker.

Marijke zei

Dat klinkt heerlijk zeg.