dinsdag 1 januari 2013

Goede voornemens - alweer

De Achterbergen bespreken op oudjaarsavond sinds een paar jaar hoe het dit jaar is gegaan, en of iemand wellicht een voorstel heeft voor een goed voornemen. Hoewel je altijd open kunt staan voor verbeteringen van de gang van zaken heeft het gewoon iets extra's om daarmee op 1 januari te beginnen. Zulke gemeenschappelijk gekozen verbeteringen blijven bij de Achterbergen ook best wel hangen.

Voor mijzelf en voor het gezin samen heb ik deze keer zes goede voornemens genomen. Een enkele daarvan is een oude bekende, een andere is een voortzetting van een goed voornemen (iets dat nog niet genoeg is ingesleten in de gezinsroutine) en er zitten ook geheel nieuwe tussen.

Om mijzelf te helpen bij het waarmaken van deze voornemens heb ik een mooi notitieboek uit de la gehaald, waarin ik elke dag zal bijhouden of we nog op schema liggen. Binnenkort zal ik wel iets meer over deze voornemens schrijven.

Vandaag las ik een bemoediging voor ieder die het toch weer waagt om goede voornemens te nemen. Want ieder weet wel dat er meestal niets van deze voornemens terechtkomt. Wil je ook bemoedigd worden, lees dan hier.

Sommige voornemens zullen moeilijk zijn om vol te houden. Maar (echt) goede voornemens worden niet voor de lol genomen. Ze worden bijvoorbeeld genomen om het gezinsleven leuker te maken. Ze hebben een duidelijke reden en een duidelijk doel. Als we dit soort voornemens nemen samen met God, kunnen we er ook vanuit gaan dat we de kracht krijgen om de weg van deze voornemens stap voor stap te gaan. Dan zijn ze na een jaar (of misschien al eerder) geen voornemens meer, maar prettige - en redelijk nieuwe - gewoontes.

Alle bloglezers een geweldig nieuw jaar gewenst!

2 opmerkingen:

Marijke zei

Ook voor jullie een goed en gezegend 2013 gewenst. en inderdaad soms gebeurt er niets met goede voornemens. Maar laten we dan ons maar voornemen om nog heiliger voor God te leven, want dat is wel het belangrijkste.

Ciska zei

Jullie ook een gezegend nieuw jaar! Dat we mogen groeien en elkaar tot zegen mogen zijn. Ook hier een paar eenvoudige goede voornemens maar vooral 1 grote wens dat we werk mogen vinden voor manlief. Ben erg nieuwsgierig naar je goede voornmens en je plan van aanpak :-)