vrijdag 11 januari 2013

Ham-kaasrolletjes

De Achterbergen zijn er dol op om deze broodjes mee naar school te nemen - bijna net zo lekker als wanneer ze nog warm zijn.

Neem per persoon één plak ham. Snijd een stuk kaas af ongeveer zo groot dat er per persoon twee 'plakjes' zijn. Snijd de plakjes ham in vierkantjes en rasp de kaas grof. (Uiteraard kun je ook gewoon plakjes kaas in kleine stukjes snijden).

Rol een lap deeg dun uit op een flink met bloem bestrooid werkvlak. De grootte hiervan hangt af van het aantal personen uiteraard, ik nam gewoon een handvol deeg. Liever iets te veel dan te weinig, het overtollige deeg kun je gewoon terugdoen in de bak.
Bestrooi de deeglap met de geraspte kaas en de ham. Een dunne laag zonder open plekken is goed. Weet je gelijk of er nog deeg terug kan. Rol de lap op (met behulp van een deegschraper als het deeg toch nog aan het werkvlak plakt). Gebruik de rechte kant van de deegschraper om de rol in schijven van zo'n 3 cm breed te verdelen, of gebruik gewoon een schaar. Leg de rondjes op een bakplaat, houd een beetje afstand.
Laat nog een half uurtje rusten.

Bak de ham-kaasrolletjes op 200 graden Celsius, 30 minuten of totdat ze mooi gebruind zijn.

2 opmerkingen:

Petra zei

Ik heb ze gemaakt vandaag.
Mjammie, we vonden ze allemaal verrukkelijk!!

Anoniem zei

Wij hebben het vandaag gegeten bij de chili.Heerlijk!