woensdag 9 januari 2013

Nog een goed voornemen

de vakken van de oudste kinderen -
helemaal opgeruimd!
Er is weinig wat een huisvrouw zoveel voldoening geeft als het besef dat je hele huis, van zolder tot kelder bij wijze van spreken, helemaal opgeruimd en schoongemaakt is. Deze voldoening hebben de Achterbergen al een tijdlang niet echt mogen beleven. Reden voor een goed voornemen dat veel voldoening geeft: dit jaar wordt het hele Achterbergse huis opgeruimd en schoongemaakt. Grondig. Alle boeken zullen worden bekeken, alle prulletjes beoordeeld.

Het huishouden is jarenlang niet de hoogste prioriteit geweest bij de Achterbergen. Nu begint het echter zo langzamerhand te kriebelen. Misschien heeft dat ook te maken met de energievoorraad? Hoe het ook zij, ik ben nu al negen dagen lang bezig met het stukje bij beetje opschonen van de benedenverdieping.

En dat bevalt uitstekend!

3 opmerkingen:

Sandra zei

Kan je gevoel compleet volgen.

adelheid zei

Wat heerlijk! Deze week heb ik nog bepaalde verplichtingen, die veel energie vragen, maar volgende week wil ik ertegenaan gaan! Ja, het heeft zeker te maken met de hoeveelheid energie die je hebt. Jij hebt nu dus teveel?

Karien zei

Ik zou niet zeggen dat ik te veel heb... eerder dat ik voorheen wat te weinig energie had. Het is op peil aan het komen gelukkig!