maandag 14 januari 2013

Vriendenboekjes

De Achterbergen vinden het schitterend als ze op school op hun stoel een vriendenboekje ontdekken waarin ze mogen schrijven. Vandaag had Chris er eentje te pakken. Gezwind zetten wij ons aan de tafel om alle bekende vragen in te vullen: dit lust ik graag - dit is mijn lievelingsdier - ik houd niet van - etc. etc.

Wat zouden zulke vriendenboekjes er anders uitzien als de moeders ze zelf mochten invullen. Misschien iets meer waarheidsgetrouw. En later zo heerlijk herkenbaar.

Nu is het gewoon een kwestie van dat soort gedachten uitschakelen en opschrijven wat Chris op dit moment als antwoord op de vragen dicteert.

Toch jammer...

4 opmerkingen:

Trudy zei

En toch denk ik dat het leuker is de antwoorden van je zoon in te vullen... wij hebben nog regelmatig lol om de antwoorden van de vriendjes/vriendinnetjes van onze kinderen, die inmiddels 16, 18 en 20 zijn. Leuk ding zo'n vriendenboekje!!!

Anoniem zei

Ach, wat mis ik dan de poeziealbums. Die heb ik wel bewaard, de vrienden boekjes heb ik weggegooid, vond het niks. Er werdt eerst gekeken wat de rest had geschreven en dit werdt als maar herhaald
Gr Nel

Jedidja zei

Ik ben ook altijd druk aan het opschrijven wat R. zegt. Lievelingskleur: oranje, zwart en geel. Nou ja. Hoezo? 'Ik houd toch van jachtluipaarden.'

Wat wil Chris worden?

Karien zei

Vandaag wilde Chris een draak worden. Heel zeker. Ook al stelde ik allerlei 'echte' beroepen voor... Nou, Thomas uit zijn klas denkt dus dat Chris later een draak wordt.