dinsdag 5 februari 2013

Wat moet ik vragen c.q. wat moet ik geven

Het dagelijks leven bij de Achterbergen lijkt volgens de blogberichten uitsluitend uit het bakken van brood te bestaan. Dat is niet waar. Maar ja, je moet kiezen. Tegenwoordig bak ik nou eenmaal graag, en dat wil ik graag delen. Vandaag laat ik de cadeautjes zien die ik vorige week op mijn verjaardag heb gekregen van de kinderen. Zoals elk jaar, is het lastig om iets te verzinnen wat ik echt nodig heb. Ik was dan ook heel blij toen een van de Achterbergen een poosje geleden een paar toetjesschaaltjes stuk liet vallen. Had ik eindelijk iets om voor mijn verjaardag te vragen!

Twaalf nieuwe schaaltjes dus. Een tikje kleiner dan de vorige (die ook gewoon in gebruik blijven). De Achterbergen houden van vla na het eten, zonder yoghurt. Dat mocht nooit van mij, helemaal  niet toen we nog van die grote dessertschaaltjes hadden. Tegenwoordig doen we het anders: kleine schaaltjes met vla. Behalve voor mij, ik doe niet mee met toetjes. Hier ben ik dus echt blij mee.

Wat ik heel graag wilde hebben, is een Deense deegklopper. Aanbevolen door makers van niet-kneden brood. Hier was ik ook erg blij mee. Voordat je zelf ook zo'n ding aanschaft: als ik heel erg eerlijk ben, gaat het met een gewone (kunststof) pollepel net zo makkelijk. Maar ik zal deze deegklopper met genoegen blijven gebruiken. Hij is makkelijk schoon te maken ook.

Heel erg leuk is het als je oudste kinderen zelf dingen gaan bedenken om te geven. Van Irene kreeg ik de enorme soepkom. Ik eet er bijna elke dag mijn avondeten uit. Omdat ik op dieet ben, eet ik anders dan de rest van de Achterbergen. Bevalt me gewoon goed. Meestal gesmoorde groenten met tomatenblokjes uit blik en een ei erdoor. Het wordt een soort soepachtig geheel, dus zo'n kom komt goed van pas. En hij zit echt boordevol.

Erbij twee pannelappen (op de foto slechts één, de andere zit in de was). Ook zoiets. Pannelappen vind ik duur. Dat zit gewoon in me, dat ik zoiets gauw duur vind. Misschien omdat ik ze ook gratis zelf zou kunnen maken van restjes stof die ik wel in huis heb, maar waarvoor ik dan weer de tijd niet wil nemen. Laatst had ik er eentje gebreid van een oud T-shirt, maar Irene vond het eng, omdat er in breiwerk toch altijd kleine gaatjes zitten. Vandaar dus. De oude versleten pannelappen heb ik direct weggegooid.

De grote jongens hadden hun handen ineengeslagen en kwamen met twee verrassingen thuis. Een glazen pot voor de rijstewafels. Onze oude blikken bus was gebutst en lelijk geworden, ik had al laten vallen dat ik een nieuwe wilde. Maar zó mooi had ik niet verwacht. Hij staat op het aanrecht te pronken. Toen Bart dat nog niet in de gaten had, stond hij op de kruk bij de kast en vroeg om een rijstewafel. Ik wees hem de nieuwe pot aan: kijk Bart, daar staan de rijstewafels nu. 'Nee', verbeterde hij me, 'rijstewafel'. En inderdaad, er zat maar één rijstewafel in de pot, net als op de foto.

En dan nog een mooi cadeau dat ze bij Rituals hebben gekocht: home fragrance sticks, je weet wel, van die bamboe stokjes die in een vloeistof staan, die langzaam verdampt en je kamer met een heerlijke geur vult. Een super verrassend cadeau, zoiets had ik niet verwacht. Ideaal ook om te geven: na een poosje is het op en ben je niet met nog een prul opgescheept. Hoe meer stokjes erin staan, hoe sterker de geur is. Je kunt het dus zelf aanpassen aan de grootte van je woonkamer en je persoonlijke smaak. Ik ben er ontzettend blij mee, ook met de uitgebreide mondelinge gebruiksaanwijzing die ik erbij kreeg. Het is voor mij een teken van hun liefde voor mij, dat ze zich zo uitgebreid hebben laten voorlichten, en dat gevoel komt elke keer weer boven als ik in de kamer ben en de vleugjes Witte Lotus langszweven.

Dit was nog niet alles. Mijn laatste cadeau, dat ik van André heb gekregen, bespreek ik een andere keer.

4 opmerkingen:

Jolanda zei

Wat heerlijk om zo verwend te worden!
Nog van harte.
Leuke kleurtjes, die pannenlappen, past ook goed bij de soepkom.

baasbraal zei

Ja, ik ben het met je eens dat het een beetje hemels is als je kinderen zelf gaan nadenken waar ze je een plezier mee kunnen doen. Ik vind de cadeautjes erg geslaagd. Kom op met die verrassing van André!

Ingeborg Hommema zei

Nog van harte gefeliciteerd! Afgelopen keer heb ik ook voor het eerst zelfbedacht kado's gekregen, zo lief dat je weet dat ze echt hebben nagedacht!

En Bart heeft gewoon helemaal gelijk!

groetjes Ingeborg

Ciska zei

Van Harte Gefeliciteerd! Wat een leuke kadootjes. De kinderen zijn goed geslaagd!