vrijdag 8 maart 2013

Lachen om SPAM

Zoals waarschijnlijk elk blog krijgt ook het Dagelijks leven bij de Achterbergen regelmatig spam-reacties. Blogger beoordeelt ze meestal correct als spam, en zet ze in een aparte folder, zodat ik er alleen maar achter kom dat ik spam heb gekregen door de mailtjes die er van elke reactie worden gestuurd.

Vanmorgen bekeek ik de spam-reacties en wat ontdekte ik? Ze zijn eigenlijk bijzonder grappig! Zeker in combinatie met de blogjes waar de reacties onder stonden. Lees maar mee:

Een reactie op een blogje over Franks kamer, waarin ik beschreef hoe chaotisch wij soms te werk gaan: het is bijna onmogelijk om mensen te vinden die juist op dit gebied ervaren zijn, maar het lijkt erop dat u weet waarover u het heeft! Bedankt! kijk ook eens op mijn webpagina laser spine institute.

Een kort berichtje over de nieuwe keramische pannen lokte de volgende reactie uit: Ik voeg dit toe aan mijn favorieten. Bovendien verwijs ik mijn vrienden naar dit weblog. Omdat ik het zo leuk vond om te lezen, krijgt u ook mijn link: female enhancement.

En dan deze, een reactie op een simpel stukje over een zelfgemaakte versiering voor de vensterbank: Ik houd ervan om stukjes te lezen die mensen aan het denken zetten. Hartelijk dank dat ik een commentaar mocht achterlaten! Mijn website - deal dash.

Een blogje waarin ik meldde dat er een breipatroon was vertaald kreeg de volgende reactie: Hoi, misschien slaat dit niet echt op dit onderwerp, maar ik vraag me af of blogs WYSIWYG editors gebruiken, of moet je handmatig coderen met HTML. Ik begin binnenkort aan een blog maar ik kan niet coderen dus ik wilde wat advies van iemand met ervaring. Elke hulp is welkom! Ook welkom op mijn website: autoverzekering berekenen. 

Je zou het bijna niet geloven wat iemand schrijft over mijn blogje over hoe ik één kop koffie zet: Ik weet niet waar u uw informatie vandaan haalt, maar wat een goed onderwerp! Ik moet er wat meer tijd aan besteden om ervan te leren en het te begrijpen. Bedankt voor de fantastische informatie, ik was op zoek naar deze informatie voor mijn missie. Bezoek ook mijn website: Chinese white tea.

Toen Bart de gewoonte ontwikkelde om zijn bed af te halen zodra hij wakker was, en ik daar een blogje aan wijdde, kreeg ik het volgende commentaar: Dit verbazingwekkende stukje tekst is wat ik noem doortastend en bovendien getuigt het van een diep inzicht. Mijn nicht onderzoekt dit soort factoren, dus ik ga haar over deze website informeren. Mijn weblog - female enhancement.

Een enkel blogje krijgt extra veel spam. Misschien doordat er een link naar een andere website in staat? Eentje spant de kroon, het blogje over de gekookte eieren die in de vorm van een hart worden gedwongen. Het roept de meest tegenstrijdige reacties op, maar geen van deze reacties heeft gelukkig een directe relatie met het onderwerp van het blog, of het moest een directe digitale relatie zijn, die dit soort mensen/robotten? onderling verbindt, waardoor ze bij de hartvormige eieren terechtkomen.

Bovenstaande reacties kreeg ik (uiteraard) niet in het Nederlands, maar in het Engels. De Griekse vertaal ik maar niet, dat is voor mij Chinees.


3 opmerkingen:

Ingeborg Hommema zei

Ik moet er ook altijd wel om lachen... Bij mij gaan ze trouwns bijna allemaal over gewichtverlies en gezonde geest en lichaam, de laatste natuurlijk met behulp van een stapeltje supplementen.

Minder vind ik dat er de laatste tijd een 18+ website tussen staat waarvan is doorgelinkt.

Maar ze blijven leuk die statistieken!

Groetjes Ingeborg

Collie-Collie.com zei

Oh, ik ben dus niet de enige met van die rare berichtjes met overdreven tekst en dan een site erachter.

Groetjes, Collie

Jedidja zei

Te gek voor woorden. Ik zou er lekker om lachen ja.