woensdag 15 mei 2013

Enge soezen

Met soezendeeg kun je een hoop kanten op. Vandaag was er een Achterbergje dat wat extra aandacht nodig had, en die wilde hij graag in de keuken krijgen - gezellig samen iets bakken. Nou, dat lukte goed. Natuurlijk wel in de vorm die bij het Achterbergje paste - griezelige spinnen!

Ik wilde de gelegenheid gebruiken om eens glutenvrije soesjes te maken. Hiervoor volgde ik een normaal recept, maar verving de bloem door glutenvrij meel, en dan iets minder, want dat neemt extra veel vocht op. Het experiment slaagde niet helemaal, want de soesjes werden niet echt veel groter. De spinnenlijven werden dus maar groot genoeg voor zes poten.

Wil je ook spinnen maken? Spuit dan per spin 8 spinnenpoten met een klein spuitmondje, maak aan de bovenkant een bochtje, zodat de poten mooi blijven zitten. Wij hadden geduld voor 32 poten, met de rest van het deeg spoten we met een groter spuitmondje mooie bolletjes. Ze gingen 23 minuten in de oven (200 graden), maar de pootjes moesten er al na 15 minuten uit. Voor de spinnenlijven zijn halve soesjes gebruikt. Eerst een toefje slagroom erin, daar kunnen de poten in worden gedrukt, en dan bovenop nog een streep slagroom met twee hagelslagjes als ogen.

Wil je iets mooiers maken met soezendeeg, kijk dan eens hier.

Geen opmerkingen: