vrijdag 14 juni 2013

Mijn ervaringen met hooikoorts, medicijnen en bioresonantie

Bioresonantie is niet bekend bij het grote publiek, en dat is jammer. Daarom zal ik er een blogje aan wijden.

Toen ik jaren geleden nog een jong meisje was (sjonge wat is dat alweer lang geleden), en maar steeds verkouden bleef, bleek ik gewoon voor van alles en nog wat allergisch te zijn. Je kreeg toen van die druppeltjes op je huid om te testen, waarna er een krasje in je huid onder elk druppeltje werd gezet. Laat ik nou bij alles een reactie krijgen, behalve schaap (wol)! Heel erg was het toch niet: zodra ik mijn donzen dekbed en kussen had ingeruild voor synthetisch slaapmateriaal en uit de buurt bleef van honden, katten en mensen met vogels in huis, ging het best goed. In principe, zei de huisarts, had ik ook hooikoorts, maar gelukkig bleven de snotterige, huilerige zomers die ik van diverse familieleden meemaakte, mij bespaard.

Tot we naar dit huis verhuisden. Kennelijk groeien hier de bomen die bij mij hooikoorts opwekken. Man, wat kun je daar ziek van zijn! Gewoon echt goed ziek. Daarom ging ik naar onze huisarts hier in het dorp, die mij een middel voorschreef dat je ook mocht hebben als je zwanger was (of een baby voedde): Tavegil. Twee keer per dag mocht ik een tabletje, en ik werd dóóódmoe van het medicijn (wat me al was voorspeld). Na een paar jaar op deze manier doorsukkelen kreeg ik te horen over bioresonantie. Dat is een natuurkundige behandeling (werkt met het meten en herstellen van energie) waar geen chemische medicijnen bij te pas komen. Baat het niet, schaadt het niet, dacht ik en ik onderging net zoveel behandelingen als mevrouw de bioresonantiste nodig vond. Huppelend ging ik door het leven. Ik was af van al mijn allergieën: honden, katten, vogels kon ik aaien als ik wilde en ik werd er niet meer snotterig van. De hooikoorts bleek taaier. Ik was er voor dat eerste jaar vanaf, het volgende jaar kwam het toch weer opzetten. Ik nog een keer naar de bioresonantie-praktijk, waar ik nog een paar behandelingen kreeg. 

Daarna was het elk jaar afwachten. Als ik tamelijk fit was, kwam er geen hooikoorts. Maar als ik niet zo fit was, kwam het toch wel licht opzetten. Ik had op een gegeven moment geen zin meer in nieuwe behandelingen als ik ook 'gewoon' een pilletje kon nemen van de Tavegil, die mij inmiddels zo goed hielp, dat ik twee dagen deed met één tabletje. Weliswaar werd ik er nog steeds heel licht in mijn hoofd van.

De afgelopen paar jaar heb ik helemaal geen medicatie of behandelingen gehad, en alles ging gewoon goed. Het doosje Tavegil uit 2005 is nog steeds niet op.
Vorige week begon het toch weer. Deze keer belde ik gewoon de huisarts voor een ander middel. Ik ben niet meer zwanger, dus hoopte ik op een medicijn waarvan ik niet moe zou worden, en wat afdoende hielp. Gelukkig kreeg ik dat, en het gaat best wel goed met één keer per twee dagen (voorschrift 1 x per dag). 

Niet helemaal bevredigend dus, die bioresonantie. Behalve als je het leuk vindt om elke keer een poosje rustig bij iemand anders thuis in een stoel te zitten met een zwaaiend ding naast je. En daar ook nog voor wilt betalen.

En dan zijn er misschien ook nog mensen die bioresonantie occult vinden. Of puur suggestie. Zulke mensen maken zeker geen gebruik van draadloze laptops? Mobiele telefoons? Dat vind ik eigenlijk ook maar enge dingen...

5 opmerkingen:

gerrie zei

Karien, ik weet niet of het helemaal hetzelfde is. Maar wij hebben wel eens onze energiebanen laten opmeten en dan zien wat er mis was in ons lijf. Dat was dan één consult en dan kon je -op hun advies- korreltjes, druppels, ander eten en drinken- voelen hoe ver je kwam. Vond je dat het niet genoeg op schoot dan maakte je weer een afspraak. Bij één van onze kinderen vonden de gewone medicijnmannen niets. Daar wel. In de pubertijd met veel hormoonschommelingen een paar jaar aangepast eten en drinken en later was/is het goed. Ik heb alleen maar positieve ervaringen ermee. En de pillen van de reguliere artsen laat ik me heel goed uitleggen en dan beslis ik pas of ik iets neem. Mijn huisarts wordt gek van me. Volgens hem moet ik wel het dubbele aan pillen. Terwijl een specialist in een academisch ziekenhuis zegt; dat ben je helemaal niet nodig, maar de artsenbezoeker is een machtig persoontje met al zijn cadeaus. Ik probeer dus de middenweg te bewandelen. Boeken over je lijf die wetenschappers hebben geschreven lees ik liever dan de krant of een ander boek. Ik vind het schokkend dat de medicijnmannen niet eens weten wat een levensmiddel is en wat je toch echt beter niet kunt eten/drinken.
En je bent wat je eet en drinkt. (genetisch bepaald in dit geval uitgesloten). Heb het goed.

Zeeuwse Mama zei

De vergelijking van occult naar mobiele telefoons en laptops snap ik niet helemaal...? Dat de straling die die dingen uitstralen niet goed voor je is, weet ik al wel ja ;-)
Er zijn mensen die niet of slecht slapen als ze hun mobiel naast hun hoofd hebben liggen.
Maar ik ben zo iemand die bij bioresonantie inderdaad een onderbuik gevoel heeft. Maar ik ben ook niet van de Davitamonnetjes en allerlei 'aanvullende preparaten' (maar daar heb ik geen onderbuikgevoel bij ofzo ;-). Nu moet ik zeggen dat ik bij de huisarts ook kritisch ben wb medicijngebruik, én dat wij in principe allemaal een heel goede gezondheid mogen genieten, tot nu toe, ook geen allergien enzo. (ik heb in het verleden wel een paar jaar hooikoorts gehad)

Weet je, Degene die ons heeft gemaakt, weet wat het beste voor ons is, en daarom geloof ik echt dat het een omslag zou betekenen als mensen zouden gaan eten volgens de richtlijnen die God geeft. Ik denk, dat alles wat ons lijf nodig heeft, in de natuur en Gods richtlijnen terug te vinden is. Het lastige is wel dat je tegenwoordig dus zit met veel toegevoegde dingen/bespoten/gemanipuleerd... en het is logisch dat dat niet goed voor ons is, en dat het lichaam daar op reageert.

Hier dus ook een soort middenweg gevonden, weer een andere dan Gerrie en jij, maar toch ;-)

Jedidja zei

Ik ben echt een hooikoorts-lijder. Met medicijnen kom ik een heel eind :-) En ook met andere dingen: Pollennieuws kijken en bepalen of ik de ramen open of dicht zal doen. Mijn haar borstelen met een natte borstel als ik buiten ben geweest, zodat de pollen verwijderd zijn. Mijn gezicht wassen als ik buiten ben geweest. Zonnebril op voor het licht.

Interessante posting.

Inge Stegeman zei

Een doosje Tavegil uit 2005??? Dan mag je wel eens naar de houdbaarheidsdatum kijken. Heb je al eens Cetirizine geprobeerd? Voor 1 euro bij de Aldi te koop.
Succes en sterkte met alles.
Liefs, Inge

Karien zei

Haha, daar spreekt de apothekersassistente! Ben niet zo bang voor over datum tabletten, ze deden het ook nog wel goed, alleen word je er zó sloom van...