donderdag 13 juni 2013

Paspelzak die niet uitzakt

de zak van het voorbeeld
Ken je dat ook? Wel een mooie paspelzak hebben,  maar niets in de zak kunnen doen omdat de zak dan uitzakt? Geen gezicht inderdaad. Ik hoorde zelfs van een heer dat zulke zakken er eigenlijk alleen voor de sier in zijn pak zitten. Dat kan toch de bedoeling niet zijn!

Een poosje geleden kwam ik een gouden tip tegen op een naaiblog. En dat idee komt af en toe opduiken in mijn bloggedachten. Tot het er gewoon uit moet. NU. Want ik weet dat er honderden naaisters in spanning op deze gouden tip zitten te wachten. Of niet natuurlijk.

Afijn, de oplossing is even doeltreffend als simpel: Knip het zakgedeelte dat het dichtst tegen de buitenstof aan zit (meestal van voeringstof gemaakt) een cm of 5 langer, en leg er een plooi van zo'n 2,5 cm in. Aan de buitenranden, waar de plooi in de zijnaden van de zak zit vastgestikt, blijft hij mooi in model, maar als je er een sleutelbos of wat anders in doet, zakt gewoon de plooi uit, en de paspel blijft keurig recht zitten. Echt waar!

Dat probleem is dus de wereld uit. Maar alleen als de paspelzak horizontaal zit ingebouwd. Voor diagonale zakken schijnen er andere oplossingen te bestaan, hoewel ik sterk het vermoeden heb dat die zakken ook niet zo erg open gaan staan...

3 opmerkingen:

Joza Jagodic zei

Dit ga ik zeker eens uitproberen, bedankt voor de tip!!!
groet joza

jennifer zei

Klopt de foto wel?Dit lijkt meer op een opgestikte zak.

Karien zei

Nee hoor, klopt wel! Heb je naar de link gekeken? Daar heb je een hele serie foto's.