dinsdag 24 september 2013

Budgetbed

De jongste Achterberg sliep tot gisteren nog steeds in een spijlenbedje. Aangezien hij over een paar maanden de schoolgerechtigde leeftijd hoopt te bereiken, werd het toch hoog tijd voor een heus bed. Al snel hadden we bedacht dat het handig zou zijn om het bed haaks op (of liever gezegd onder) de halfhoogslaper te zetten, zo laag mogelijk, maar wel op wieltjes, zodat we het makkelijk wat verder onder het bed uit kunnen rollen tijdens de nacht bijvoorbeeld.

Zo gezegd, zo gedaan. Het bleek een waar budgetbed te zijn: ombouw van vurenhouten planken, latjes daartegenaan, waarop een lattenbodem werd bevestigd die we al eerder in huis hadden gehaald (uit de koopjeshoek bij IKEA). Wieltjes hadden we ook nog.
Een nieuw matras, en een nieuw dekbedovertrek, en meneer was de koning te rijk. Zelfs overdag gaat hij af en toe in zijn bed liggen. "Ik ben ziek". Ja, ja.

De kosten voor het hout kwamen voor ons nu uit op ongeveer 35€. Binnenkort gaan we het toch nog wat verfraaien met als voornaamste doel het voorkomen van splinters in de toekomst. Vurenhout is namelijk nogal zacht, en Achterbergjes nogal wild. Zie je trouwens de kleur van de hoogslaper? Die was ooit ook zo blank...

1 opmerking:

Vlijtig Liesje zei

Ik vind het een prachtig bed geworden. En wat een laag bedrag! Geweldig.