woensdag 18 september 2013

Budgetritsen

Van de zomer kwam ik erachter dat je ritsen op rol kunt kopen: gewoon een metertje rits en een stuk of vijf runnertjes of zo. Voor vijf ritsen van 20 cm per rits kom je dan op een bedrag van 35 eurocent per rits, en dat is echt  niet veel!

Natuurlijk heb ik het uitgeprobeerd, hieronder mijn bevindingen. Wat je op de site niet goed kunt zien, is dat de ritsen aardig grof zijn. Er zit dus echt een Rits in je kledingstuk. Als je dat niet wilt, koop dan een andere. Voor mij is het acceptabel voor de meeste toepassingen.

En dan: hoe zet je zo'n rits in vredesnaam aan? Gelukkig staat er een duidelijke beschrijving op internet, zie link onderaan. MAAR PAS WEL OP: heb je eenmaal de rits ingezet, maar bovenaan nog niet afgewerkt, doe hem dan niet - rats - in één keer dicht. Het runnertje floept er gegarandeerd aan de bovenkant af, en dan mag je de rits lostornen en opnieuw beginnen. Drie keer raden hoe ik dat weet.

Al met al zeer geslaagd voor de Achterbergen.

Mijn rits met runnertjes kwam van deze site.
De handleiding vond ik hier.

3 opmerkingen:

Rian zei

Nooit van gehoord, dit had ik eerder willen weten....voor mijn schoonzus moesten de rokken deelbaar zijn (ivm verzorging)

Karien zei

Even voor de duidelijkheid: het zijn geen deelbare ritsen.

Marleen zei

Hoi Karien,

Ik heb pas een etui en toilettas gezien die gemaakt was van zo'n lange rits. Erg leuk! Misschien ook wel op www te vinden.
Groetjes, Marleen