dinsdag 3 september 2013

De grap van het schooljaar

Voordat ik jullie ga vervelen met talloze naaitips, recepten en wederwaardigheden, eerst een verslagje van wat wij vanmorgen hebben meegemaakt.

Zoals wij gewend zijn, hebben de Achterbergen pas op het allerlaatste moment hun schoolspullen in orde. De avond voordat Frank zijn eerste VSO-dag heeft, krijgt hij een rugzak van een oudere broer, stopt hem vol met alles wat hij nodig heeft: de atlas, de multomap van school, eigen multomap met papier, een leesboek, etui etc. Oké, alles klaar.
Vanmorgen heerlijk relaxt wakker worden, omdat de taxi een stuk later komt dan wat we van de vorige jaren gewend zijn. Frank maakt zijn ontbijt, stopt drinken en de eigengebakken broodjes in de schooltas (die in de keuken klaar staat - niemand denkt eraan dat zijn eigen tas in de kamer staat...), haalt zijn nieuwe mobieltje waarop hij in de taxi spelletjes kan doen, en gaat in de kamer zitten wachten tot het tijd is. De taxi komt tien minuten eerder dan verwacht, dus Frank grijpt de tas uit de keuken, zwaait nog even en weg is hij.

Daarna wil Elwin zijn tas gaan inpakken. Maar waar is zijn tas gebleven? Hè, zo gaat het nou altijd bij de Achterbergen, zijn het geen schoenen, is er wel een tas kwijt. Speurend loop ik een rondje door de benedenverdieping - en zie daar de schooltas van Frank staan. Keurig gereed voor de eerste schooldag, echter zonder brood en drinken.
Hij zal Elwins tas dus wel hebben ingepakt...

Gelukkig is het geen probleem voor Elwin, die kan zijn schoolmap vandaag missen. En Frank kan vast wel een papiertje van een klasgenoot lenen, en een pen of potlood misschien ook wel. En een atlas, en een leesboek van school. Het voornaamste heeft hij gelukkig bij zich: eten en drinken, en spelletjes kunnen doen.

Toch hoop ik dat hij zich niet al te vervelend voelt als hij ontdekt welke fout er is gemaakt...

2 opmerkingen:

Ciska zei

oh oh zo herkenbaar. Ik heb zelf eens bij het zwembad gestaan met de gymtas van de ander. Gelukkig kon ik een badpakje en handdoek lenen van het zwembad.
En hoe heeft Frank het opgepakt??

Karien zei

Hij kwam 's middags thuis, met z'n hoofd bij de dingen die hij wilde gaan doen. Desgevraagd zei hij heel kort dat het hem niks had kunnen schelen. Gelukkig maar!