maandag 16 september 2013

Etagère maken

Afgelopen weekend was ik in Zeeland, samen met negen andere vrouwen. Een megasucces was het, ontspannen en goed. En er is ZELFS in zee gezwommen (maar niet door mij).

Het huis is trouwens een aanrader voor grote(re) groepen: je kunt er makkelijk met 12 personen samen in, zeker als je de kosten deelt, de zee is op loopafstand, en ook, wat in Zeeland uniek is, een groot bos met mooie wandelroutes.

Op een gegeven moment hebben we met z'n allen een etagère gemaakt van kringloopservies. En omdat het zó leuk was om samen te doen - ook een aanrader voor bijvoorbeeld een kinderfeestje - geef ik het idee hier door.

Zorg voor voldoende voorraad kringloopporselein: borden, kopjes, eierdopje, kannetjes, deksels etc. Koop keramiekverf (hoeft niet duur te zijn: onze verf kwam van de Action en was behoorlijk ingedikt, maar omdat het acrylverf was, kon het gewoon met wat water verdund worden), kwasten en zorg voor een oud laken om over tafel te leggen. Koop ook lijm - wij gebruikten tweecomponentenlijm.

Laat iedereen een leuke combinatie van serviesgoed uitzoeken en opvrolijken met de verf. De verf is snel opgedroogd, daarna kan alles volgens aanwijzingen op de lijmverpakking in elkaar worden gezet. Koop (of bak) een lekkere vulling voor de bordjes. De Achterbergse vulling komt ook nog eens uit Zeeland gewoon bij de Albert Heijn daar.

Geniet van het resultaat: allemaal verschillende etagères. (En laat anderen raden door wie ze zijn gemaakt)

3 opmerkingen:

Marianne zei

Leuke tip om te onthouden voor een meidenfeestje!

Jedidja zei

Heel leuk om te doen lijkt me.

Barbara zei

Wat leuk!! Ik had ze wel eens zien staan, maar vond het veel te duur!! Wat een goed idee om bij de kringloop te kijken!!

Zo te horen hebben jullie een leuk weekend gehad!!

Groetjes, Barbara