zaterdag 19 oktober 2013

Vakantie!

De Achterbergen hebben herfstvakantie! Eerst een paar dagen uitwaaien op Pagedal, en daarna een paar dagen relaxen thuis. Bloggen doen we daarna weer!

Op Pagedal vonden we een aantal tamme kastanjes (er waren nog andere kapers op de kust) voor een tweede poging kastanjes poffen. De eerste keer hadden we ze in de oven gepoft, en unaniem besloten dat we ze niet lekker vonden. Maar het bleef knagen... Hier hebben we een magnetron, dus dat was makkelijk uitgeprobeerd. En wat denk je? Lekker!!

Zo doe je het: Snijd een tamme kastanje (het liefst een lekker bolle) aan de onderkant kruiselings in. Leg hem ongeveer 20 seconden in de magnetron, hij gaat aan de onderkant een beetje openstaan. Haal het schilletje eraf en eet hem direct op met een likje boter.

In Frankrijk schijnen ze op straat verkocht te worden: puntzakken met hete gepofte kastanjes. Daar kan ik me nu wel iets bij voorstellen! Als je een boom weet te staan (wel de tamme he!), wellicht een leuke tip voor de herfstvakantie!

3 opmerkingen:

gerrie zei

Weer lekker dicht bij ons in de buurt. Hier is het wel kouder dan bij jullie thuis. Geniet van de dagen.

Anoniem zei

Hier in Zwitserland worden ze ook op straat verkocht! Vraag Tante Google maar eens! Ze heten hier Marroni. Lekker!!!!

Ellen

Anoniem zei

Maroni dus. ;)

Ellen