vrijdag 15 november 2013

Een wonderlijk begin

Vannacht sliep ik slecht. Dat gebeurt wel vaker de laatste nacht voordat ik op reis ga: zal ik het vliegtuig wel halen? Wat als dit? Wat als dat? Deze keer was er een andere reden: ik werd midden in de nacht wakker met een enorme kiespijn. Ik wist wel wat er aan de hand was: een van de wortelpunten is ontstoken, er zit al een paar dagen zo'n bultje bovenaan mijn tandvlees, maar dit heb ik al eerder gehad en toen is het vanzelf weggegaan, dus ik had geen zin om de tandarts een complete wortelkanaalbehandeling uit te laten voeren (of erger nog) als het ook vanzelf weg zou kunnen gaan. Alleen was de timing nogal beroerd.

Afijn, ik werd wakker en dacht dat ik het haasje was. Flink veel pijn, mijn hart ging op een holletje, dat voelde ik in mijn kaak en daar gingen mijn gedachten. O wee, als ik maar naar Noorwegen kan! Desnoods ga ik vannacht nog naar de tandarts, kan me niet schelen, maar ik kan niet geloven dat ik van iets wat zo belangrijk voor me is, thuis moet blijven!

Toen herinnerde ik me dat ik Echinaforce in huis had, dat werkt bij ontstekingen en ook al zijn er veel mensen die het kwakzalverij vinden, ik heb er zeer goede ervaringen mee. Dus naar beneden, Echinaforce ingenomen en weer terug naar bed. Natuurlijk heb ik dit allemaal intussen ook met mijn hemelse Vader besproken. Ik herinnerde Hem eraan dat dit een heel belangrijk weekend voor al die echtparen wordt, dat het vast de bedoeling was dat wij daar - zoals gepland - ook bij zouden zijn.

Vijf minuten later was alles weer zo goed als normaal. Hartslag weer op normaal tempo, pijn verdwenen. Bultje niet, maar het is wel rustig en zo durf ik wel op reis te gaan. Of het nou komt door de Echinaforce of door het gebed, wie zal het zeggen? Misschien zelfs beide. In elk geval vond ik het een wonderlijke ervaring. Het geeft je het gevoel dat je geliefd bent, dat je ertoe doet, dat er naar me geluisterd wordt.

Dus nu gaan we lekker naar Noorwegen. En voor het geval de kiespijn onverwachts terugkomt neem ik beide bovengenoemde remedies mee!

6 opmerkingen:

Marianne zei

Mooi! Een fijn, gezegend weekend gewenst. En dat het aan het thuisfront lekker rustig mag verlopen!

zeeuws knoopje zei

Goede reis en geniet van deze dagen

Anoniem zei

Ik heb ook deze ervaring dat je hulp krijgt, en ik weet zeker dat gebed is verhoord. Ondanks dat zal ik je ook in mijn gebed noemen, zodat dat weekend in Noorwegen helemaal goed komt!! :-)

Groeten, Barbara

Doortje Dartel zei

Gisteren had ik met een kind een gesprek over wonderen en dat is er hier 1 van.
Fijn weekend!

Anoniem zei

Pas je blog ontdekt.
Goed om te zien dat je mag leven uit God's hand. Waarom zouden we het pas een wonder noemen als bijv de aardappels uit de hemel zouden regenen? Het is ook een wonder als ze 'gewoon' in de aarde groeien. God gaf je echinaforce in gedachten. Hij had het ook anders kunnen doen. Alle goeds en elke volmaakte gift komt van onze hemelse Vader.
Goed weekend gewenst. Lenie

julia zei

Heel fijn dat jullie nu weg kunnen, maar afkopen kan je niet, ik ben er deze week ook achter gekomen, ik zou morgen met een vriendin naar de lapjesmarkt gaan ze kreeg donderdag een zwaar auto-ongeluk ze stond stil en een auto vloog met 120 op haar auto, maar ze leeft nog met vele blauwe plekken en spierpijn, en die lapjesmarkt blijft wel

Julia