donderdag 28 november 2013

Taai-taai

ze smaken beter dan ze eruit zien!
De Achterbergen hebben gisteren taaitaai gemaakt. Daarvan zijn veel verschillende recepten te vinden. Ooit maakten we ze met anijsblokjes, maar omdat Achterbergen niet van anijsmelk houden, bleef de rest wel erg lang in de kast liggen. Dit recept gebruikt gestampte muisjes, die kunnen daarna gewoon bij het broodbeleg.

Het recept komt uit een oude allerhande, en staat ook online. Wij maakten er overigens grotendeels schijfjes van. Simpel en veel sneller, en even lekker!

Taaitaai

300 g bloem - 1 tl bakpoeder - 4 el gestampte muisjes - 2 tl koek- en speculaaskruiden - 1 tl kaneel - 175 ml vloeibare honing - 1 ei, gesplitst

Doe alle ingrediënten - behalve het ei - bij elkaar in een kom. Splits het ei en giet het eiwit ook in de kom. Bewaar de dooier voor straks. Meng alles met een mixer met deeghaken tot het een mooi deeg is geworden. Kneed nog even goed met de hand door tot een samenhangend deeg, verpak in plastic en laat in de koelkast een half uur opstijven.

Vorm een mooie rol van het deeg, snijd er plakjes af die iets dikker dan een halve cm, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze nog iets uit. Of maak mooie figuren, als het allemaal maar even dik wordt.
Bestrijk de bovenkant met de losgeklopte eidooier en bak de taaitaai zo'n 12 minuten bij 160 graden Celsius.

Echt een koekje voor eind november!

3 opmerkingen:

miriam zei

Ziet er toch wel smakelijk uit!! Een blokje anijs in de thee smaakt ook lekker:-)

san zei

Heb je de citroenlimonade siroop er bewust uit gelaten?

Karien zei

De limonadesiroop wordt gebruikt voor glazuur om bovenop nog extra versiering te maken. Dat hebben wij niet gedaan, vandaar.