vrijdag 20 december 2013

Eierragout (met kerrie)

De Achterbergen aten laatst voor het eerst sinds lange tijd weer eierragout. Dat krijg je als je je receptenmap aan het opschonen bent. Het was - wederom - een groot succes! Het recept is ooit uit een tijdschrift geknipt - geen idee welk tijdschrift. In elk geval zit het nu in de 'geslaagde-receptenmap' bij de Achterbergen.

Een makkelijk recept, uitstekend geschikt voor veel personen (wij verdubbelden het recept en aten er met 9 personen van).

Eierragout met kerrie (4 pers.)

6-8 eieren - 50 g margarine - 1 kleine ui - 1 tl kerrie - 40 g bloem - 2,5 dl kippebouillon - 1,5 dl melk - zout - peper

Kook de eieren hard in 8 minuten, pel ze en snijd ze in kleine stukjes. Snipper de ui. Verhit de boter en fruit de ui, bak de kerrie even mee. Roer de bloem erbij en voeg de bouillon en de melk in gedeelten toe, roer steeds glad. Tenslotte de stukjes ei erdoor roeren en op smaak afmaken met zout en peper.

De ragout is lekker over (zilvervlies)rijst. Het recept tipt als groente doperwten met gebakken champignons, wij hadden een frisse salade. Ook lekker.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Ook heel lekker met rijst en sperziebonen ! Of bloemkool ipv de boontjes

Anoniem zei

Grappig om te lezen. Ik kom uit een groot gezin en mijn moeder maakte dit recept zo'n 50 jaar geden .
We aten dat vaak zaterdags op een boterham.

Anoniem zei

Ik maak heel vaak kipkerrie op deze manier. Zo noemen wij het dus, want wij gebruiken er geen eieren door. En dan idd met champignons er door als groente. Maar dit zal ik dan ook eens een keer proberen, maar dan wat minder eieren want dit zijn er wel heel veel voor 4 personen. Ik moet wel zeggen dat wij vaker in de week een eitje eten en dan word het wel heel veel allemaal.

En je boerenkoolstamppot met kaas ook maar eens proberen. Het is hier ook geen favoriet maar ja, je moet wel eens een keer voor de afwisseling. Ik wil in de winterperiode toch wel een paar keer een stamppot eten. Het zal wel zonder prei gaan want ik ben de enigste die het lekker vind. En manlief ruikt het meteen :-)

Bedankt.
groetjes,
Janneke

Anoniem zei

Ruim dertig jaar geleden maakte ik kennis met dit recept op de Inas. Tegenwoordig gaat er een aantal plakjes (klein gesneden)ontbijt spek doorheen.

Heleen