woensdag 25 december 2013

Het is Kerst!

Het is zomaar vanzelf eerste Kerstdag geworden, ook bij de Achterbergen kunnen we de tijd niet langzamer laten lopen. Alle Achterbergen zijn deze dagen bij elkaar, dus ook de dochter die dit jaar in Stadskanaal 'woont', dat is altijd een prettig gevoel.

Dankbaar ben ik met onze Achterbergjes, alle negen, en met vader Achterberg natuurlijk. Wat een rijk leven heb ik! Met Kerst hebben we onze eigen gezinstradities opgebouwd, die met de jaren een beetje verschuiven. Zo is het niet meer zo makkelijk om iedereen voor een kerstontbijt op tijd aan tafel te krijgen, daarom houden we een kerstlunch, nadat we samen een moment bij de koffie hebben gehad. Veel aandacht gaat uit naar het gemeentekerstfeest, dat ook altijd op eerste Kerstdag wordt gevierd. Hierin hebben we behalve de gewenste aanwezigheid nog wel meer aandelen in de diverse onderdelen van het feest. Dit jaar o.a. een muzikale: onze trompetspelende Achterberg gaat een supermooi stukje spelen, samen met een klarinettist en een altsaxofonist. En ik mag op de piano begeleiden.
We eten met de hele gemeente warm - deze keer is gevraagd of ik een grote pan met stamppot kan meenemen. We moeten ons qua locatie een beetje behelpen en er werd gedacht dat dit een oplossing was. Nou, we zullen zien. Gisteren heb ik al vier kilo aardappels geschild, vandaag tussen lunch en vertrek naar het feest heb ik nog net tijd om alles af te ronden. En zo wordt eerste Kerstdag toch nog vol en druk.

Wat is het goed om er eens extra bij stil te staan welke mogelijkheden we hebben gekregen doordat God zijn Zoon heeft gegeven! Als het goed is, leven we elke dag met dat besef, vandaag is het niet meer dan natuurlijk om daar extra aan te denken. En elk jaar ga je dieper beseffen hoe groot dit geschenk is!
Gisteren kregen wij een cadeautje in de brievenbus dat dit kernachtig omschrijft. Een sleutelhanger, met daarop de tekst: God houdt zoveel van je dat Hij je neemt zoals je bent. Maar Hij houdt te veel van je om je zo te laten.
En zo is dat! Wat is het goed om zulke dingen in het achterhoofd te houden, met name als de dingen gebeuren die Hij als gereedschap gebruikt om je te veranderen!

Fijne dagen gewenst!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een fantastische spreuk om in je brievenbus te krijgen. Ik ben niet gelovig, maar ik wou dat al mijn gelovige vrienden dezelfde spreuk hadden gekregen, niet omdat ik vind dat ze anders zouden moeten zijn, maar omdat zij zelf zich voor verbetering vatbaar vinden. Het is fijn vrienden te hebben die vinden dat ook zij, ondanks de steun van God, niet zonder fouten zijn. Vaak wordt van ons, onkerkelijken, gedacht dat wij vooral verbeterd moeten worden, gelukkig niet door allen die te kerk gaan. Wij vieren met de Kerst het feest van het weerkerende licht, maar vooral sta ik er met kerst bij stil, dat er misschien weer een (Gods)wonder geschiedt en dat dit afgelopen of het komende jaar een kind is geboren, dat de wereld een stuk mooier kan maken. Bijv. door een middel tegen de meest gevreesde en dodelijke of verminkende ziektes te vinden, een oplossing voor de smeltende ijskappen en meest van alles, een kind dat de wereld eeuwige vrede brengt. Ik denk ook dat het niet uitmaakt of je stamppot eet of je te buiten gaat aan een exclusief feestmaal, dat zijn maar uiterlijkheden. Kerst is voor ons het feest van het licht, het gedenken, het herdenken, dankbaarheid dat we een dak boven ons hebben, warmte, kleding en voeding en vooral elkaar. Daarom durf ik jullie een goede Kerst toe te wensen en veel heil en zegen in het nieuwe jaar. Reina

The Dutchess zei

Mooie post...mooie spreuk!! En prachtige reactie van Reina.

Fijne dagen samen !