donderdag 19 december 2013

Krakelingen van bladerdeeg

De Achterbergen sparen koekjesrecepten die wel voor herhaling vatbaar zijn. Elke week proberen we een nieuw recept uit, en als we er 13 verschillende hebben, kunnen we elk koekje vier keer per jaar bakken. Bijvoorbeeld. Voor het koekje van deze week hoefden de Achterbergen de deur niet uit voor boodschappen. Een pakje bladerdeeg zat al in de vriezer, suiker en kaneel hebben we ruimschoots op voorraad. Een leuk verhaaltje erbij: het recept van deze krakelingen stond namelijk als verhaaltje van Vera de Muis in de Libelle. Hieronder doen we het gewoon saai.

Krakelingen

4 plakjes bladerdeeg - klontje boter - suiker - kaneel

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien, leg ze alle vier op elkaar. Rol ze samen uit tot één vierkant van ongeveer 20 x 20 cm. Snijd dit vierkant in 20 repen van 1 cm breed. Vorm van elk reepje een krakeling, druk de eindjes en het kruispunt goed aan en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. 
Verwarm ergens tussendoor de oven alvast voor op 200 graden (220 mag ook). 
Smelt een klontje boter en kwast de krakelingen daarmee in. Meng een kopje suiker met kaneel naar smaak en strooi hiervan over de krakelingen. Bak ze tot ze een mooi kleurtje hebben, bij 200 graden rond de 20 minuten.

De Achterbergen (die van 8 en die van 4) vonden alles leuk om te doen: uitrollen, krakelingen vormen, inkwasten en bestrooien. Echt een leuk woensdagmiddagklusje!

2 opmerkingen:

Petra N zei

Ik vind jouw berichtjes altijd zo leuk. Ik denk omdat het er zo haalbaar uit ziet.
Door jou ben ik af en toe zelf brood gaan maken (de no knead) en dit ook weer.. dit ga ik ook vast een keertje maken!
Dank je wel.

roos zei

Wat een ijver!

Met groet ,Roos