maandag 30 december 2013

Pattern Nine!

Alsof het allemaal nog niet druk genoeg was, hebben de Achterbergen een heus bedrijf opgericht. De aanleiding hiervoor en de aanloop ernaartoe zijn nogal wonderlijk gegaan, maar dat ga ik nu nog niet uit de doeken doen. Feit is dat ik naaipatronen ga maken en verkopen, het maakt niet uit waarvoor: dat zal kleding zijn (kinderkleding, kleding voor volwassenen, voor afwijkende maten, verkleedkleding, etc), maar ook bijvoorbeeld patronen voor interieurdecoratie en knuffels. Alles kan, zolang het maar uit stof geknipt en in elkaar genaaid kan worden.

Tegenwoordig kan dat heel eenvoudig met de computer, digitaal dus, met het grote voordeel dat je eenmaal opgeslagen patronen heel eenvoudig kunt veranderen: uitrekken, vergroten, verkleinen, alleen de bovenwijdte veranderen, of alleen maar langer maken.

Voordat je een patroon zover hebt dat je het makkelijk kunt aanpassen, moeten er nog wel een paar hobbels worden genomen. Daarna trouwens ook: want hoe krijg je een groot patroon goed op A4-tjes die je kunt uitprinten?

Afijn, Pattern Nine gaat allereerst een online cursus geven hoe je dit allemaal opzet. Dat gaat niet hier bij het Dagelijks leven van de Achterbergen gebeuren, maar op een splinternieuw blog: Pattern 9. De inleiding tot de cursus staat daar al gepubliceerd, en de lessen zijn in de maak.

Is er iemand die zich afvraagt hoe de naam Pattern Nine tot stand is gekomen? Als je de Achterbergen (heel) goed kent, zou je het zelf ook kunnen bedenken.

In elk geval: van harte welkom bij Pattern Nine!

6 opmerkingen:

Rian zei

Wat leuk en knap, ik wens jullie veel succes, Karien

Anoniem zei


Wow, wat leuk. Pattern nine gaat in mijn favorieten, ik hoop het te kunnen gebruiken (als ben ik niet zo'n held)

Heleen

Anoniem zei

Hartstikke leuk! Veel succes in 2014.

loesje zei

Pattern nine, prachtige woordspeling.
Ik wens je er veel succes mee. Een afnemer zal ik niet worden, want naaien is voor een ramp. Ik houd het maar bij breipennen en haaknaalden. ;-)

Anoniem zei

Wat een verrassing! Succes ermee
Groeten Liesbeth

Marie zei

Leuk! Ik ga regelmatig kijken!
als je patronen net zo'n succes zijn als je recepten hier......ben je binnen!