donderdag 2 januari 2014

Aan het werk

De Achterbergen zijn druk bezig. Een aantal zijn heel druk bezig met vakantie vieren, en dat kunnen ze heel goed. Voor hen liever voorlopig nog geen school. Eén is heel druk bezig met programmeren. Daar begrijp ik maar een klein beetje van. En ikzelf probeer mijn tijd en aandacht te verdelen tussen het gezin, het huis, en alles wat er bij het maken van patronen komt kijken.

Grappig genoeg is dit nou wat ik leuk vind. Ik vond altijd wiskunde al leuk (dat ligt mij gewoon), en creatief bezig zijn ook. Digitaal patroontekenen combineert precies die twee dingen, kun je het beter hebben? Neemt niet weg dat ik in recordtijd een heleboel denkwerk moet doen, alleen al om weer op te halen wat sinds de middelbare school niet meer was gebruikt: hoeken berekenen, roteren om een bepaald punt, snijpunten en lengtes, zelfs ingewikkelde dingen zoals Bézier-curves zijn in formules te vangen. Je kunt de grijze celletjes hier bijna zíen werken.

Iets wat ik heel erg leuk vond om te doen - toen ik eindelijk een prettig tekenprogramma had ontdekt - was het maken van het logo. Het logo dat bij dit blogje staat, is alweer de derde versie en het is zó gemaakt, als je eenmaal weet wat je wilt. Mocht je van tekenen/grafisch bezig zijn houden, dan is het zeker aan te raden om dit tekenprogramma te downloaden, het is gratis (legaal)! Het heet Inkscape, en je kunt er via YouTube en internet talloze tutorials van vinden, over uiteenlopende toepassingen. De bijbehorende handleiding heeft trouwens ook een soort van tutorial, gewoon bij het begin beginnen met lezen en je komt er vanzelf.

2 opmerkingen:

Vlijtig Liesje zei

Wat leuk dat je op deze manier twee interesses en talenten kunt combineren!

Purperpolletje zei

Ik vind je ont-zet-tend knap! Maar dat wist je al sinds Romeo.