woensdag 29 januari 2014

Een ongewone verjaardag

Gisteren was mijn verjaardag. Gisteren was dus ook de dag dat ik naar de kaakchirurg ben geweest, en het was maar goed dat ik die afspraak niet heb uitgesteld, want ik werd zo langzamerhand ziek van de ontsteking.

Gelukkig trof ik een zeer bekwame kaakchirurg - zegt mijn gevoel - want het is me reuze meegevallen. Als je je ogen dichthoudt zie je niet hoeveel bloed er door het slangetje voor je gezicht wordt opgezogen, en als je je niet al te veel probeert voor te stellen wat hij precies aan het doen is, kun je heus ontspannen in de stoel zitten en wachten tot het is afgelopen.
Na een half uurtje liep ik met een zak ijs tegen mijn wang gehoorzaam naar de ziekenhuisapotheek om pijnstillers en spoelmiddel (vervanging voor tandenpoetsen de eerstkomende dagen) te halen. De rest van de dag heb ik me heel rustig gehouden en kwam het verjaardagsgevoel in volle hevigheid opzetten toen de Achterbergen mij met cadeautjes begonnen te overladen.

Als je nog wat ideetjes wilt wat je kunt geven aan iemand die alles al heeft:

  • misschien is er toch nog iets kapot of roestig? zo kon ik vragen - en krijgen - een koffiebus, een beschuitbus, een trommel voor ontbijtkoek, een pannelikker en een flesseschraper
  • soms krijgen mensen ineens een nieuwe hobby. Ik heb een paar boeken over patroontekenen gekregen - vernieuwde edities waarin de mogelijkheden van deze tijd (zoals rekbare stoffen en gebruik van computer) zijn verwerkt. De boeken zijn van Winifred Aldrich en in het Engels.
  • van mijn dochter kreeg ik afgelopen weekend toen ze even vanuit het hoge noorden was afgedaald, een tube handcrème van Rituals. Om in het zicht te zetten en om vaak te gebruiken, zodat ik veel aan haar kan denken.
  • van onze oudste Achterbergen kreeg ik een waardebon voor een koffiehuis/broodjeszaak om samen met André te gebruiken. Heel origineel verpakt in een koffiebeker met een laagje koffiebonen. Soms vraag je je af hoe mensen aan die leuke ideeën komen!
's Avonds zat ik nog steeds te wachten op een opkomende pijn op wanghoogte. Uiteindelijk heb ik toch maar zo'n zakje pijnstiller genomen, want behalve pijnstillend - wat niet nodig was - werkt het ook ontstekingsremmend, en ik wilde niet met koorts wakker worden. Hetgeen niet gebeurde. En nu zit ik te twijfelen of ik die pijnstillers nog wel zal gebruiken. Het doet gewoon geen pijn. Iemand een goed advies?

Inmiddels heb ik het advies opgevolgd om gewoon de kaakchirurgie te bellen. Pijnstillers mag je laten staan als je geen pijn hebt. Gelukkig maar!

7 opmerkingen:

Jolanda zei

Allereerst: Van harte gefeliciteerd!
Wat een leuke cadeau's had je gekregen.

Over de pijn, tja, je zou zeggen: geen pijn, geen pijnbestrijding.... maar ja, als 't ook ontstekingremmend werkt. Misschien toch een zakje nemen dan? Maar minder dan voorgeschreven. Neem anders voor de zekerheid contact op met de apotheek of de assistente van de chirurg.

crochetcookingandmore zei

Van harte gefeliciteerd nog!
Ik zou ´m zeker nemen voor het ontstekkingsremmende effect!

Doortje Dartel zei

Van harte gefeliciteerd en ik wens je de zegen van God voor een nieuw levensjaar!

Wat fijn dat de behandeling goed is gegaan.
Ik heb lang geleden op oa kaakchirugie gewerkt en toen raden ze wel aan om de eerste dagen de pijnstillers preventief te nemen.
Anders gewoon contact opnemen met de kaakchirurg of zijn assistente.

Karien zei

Ik denk dat het spoelmiddel ook een ontstekingsremmend effect heeft. In elk geval houdt dat de wond schoon in plaats van een tandenborstel.

Anoniem zei

Nog gefeliciteerd

Afke

Anoniem zei

Nog van harte gefeliciteerd, zowel met je verjaardag als met je pijnvrije kaak! Gr.Janny

Anoniem zei

Hoi Karien, nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Je bent flink verwend, als ik het zo lees, wat een leuke verrassingen!
Ik heb ook twee keer zo'n behandeling gehad bij de kaakchirurg en had net als jij bijna nergens last van, heb de zakjes met ibuprofen nauwelijks gebruikt. Het kan dus echt, zonder pijn! Je krijgt waarschijnlijk wel een dikke wang, maar ja, dat staat wel grappig, onze kids vonden het erg lachwekkend in ieder geval:-)
Groetjes Roos