donderdag 9 januari 2014

Gewoon: eten!

Sinds kort prijkt de award van de top 50 beste foodblogs van 2013 op dit blog. Daarvoor hadden we ons aangemeld, maar de organisatie die de wedstrijd organiseerde - Just Eat - kende ik eigenlijk niet zo.

Sinds kort is dat anders. Ik kreeg namelijk een mailtje of ik een review wilde schrijven over de app van Just Eat. Dat wilde ik wel, waarom niet? En dus dook een van de Achterbergen samen met mij op de bank, met de mobiel, en we haalden de app uit de Appstore.

Wat bleek? Via Just Eat kun je heel makkelijk een bestelling doen bij een restaurant bij jou in de buurt. Je vult je postcode in en dan krijg je een lijstje van restaurants die daar bezorgen. ZELFS bij de Achterbergen - die in het midden van nergens wonen - bezorgen er nog zeven restaurants hun heerlijkheden aan de deur! Tegen betaling, dat wel uiteraard. Maar wat een gemak!

Als je een restaurant hebt gekozen, kun je eerst rustig uitzoeken wat je graag wilt eten. Je kunt het ook tig keer veranderen, wel zo makkelijk als je wispelturige kinderen hebt of zelf niet goed weet wat je wilt. Drankje erbij bestellen, of juist niet. Sausje erbij, of dubbel? Alles kan.

Betalen kan ook alvast, met iDeal of credit card. Dat is fijn voor de bezorger, hoeft hij niet met veel geld over straat. Maar het kan ook contant, alweer keuzes maken.

Als je eenmaal besteld hebt, komt onmiddellijk het telefoonnummer van het restaurant in beeld. Want je weet maar nooit, je zou toch nog een fout kunnen hebben gemaakt. Kun je ze gelijk bellen. Bovendien zie je wanneer je de bestelling kunt verwachten.
Mocht een of ander toch niet naar wens gaan, kun je ook nog tot 's avonds laat de klantenservice van Just Eat bellen, die schieten je dan - telefonisch - te hulp.

Helemaal handig dus! Zeker voor de Achterbergen, die bij gelegenheden waar geen zin tijd voor koken is, meestal de lijst van de afhaalchinees erbij zoeken halen, een telefonische bestelling doen, en vervolgens gauw in de auto stappen, want de chinees woont 5 kilometer verderop.

Ik kan niet wachten tot de eerstvolgende keer dat we zelf verhinderd zijn om te koken!

Wil je ook niet meer hoeven zoeken naar de lijst van het afhaalrestaurant, of wat meer variatie, of misschien heb je wat te vieren en wil je thuis 'uit eten'? Download dan de app van Just Eat via deze link! Pas op, is gevaarlijk. Voordat je het weet heb je geen zin meer om te koken!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Nou hier kunnen ze helaas niet bezorgen.

J.S.

Karien zei

Oww, dat is jammer!