maandag 27 januari 2014

Keukenhulp

De Achterbergen eten één keer per jaar erwtensoep, het liefst als het echt winter is. Omdat niet zeker is of we dit seizoen nog 'echt winter' krijgen - en stiekem zit ik daar ook niet op te wachten - aten we afgelopen weekend de langverwachte erwtensoep. Sommigen zaten er trouwens niet echt op te wachten, maar één Achterberg vroeg er regelmatig om... Soms is het lastig om iedereen tevreden te houden.

Het recept is al tijden een klassieker uit de Allerhande. Met heel veel snijwerk. De kleine Achterbergen kwamen helpen. De 4-jarige sneed de sprieten bleekselderijstengel in steeds groter wordende stukjes, de 6-jarige kon er geen genoeg van krijgen. na de groente kwam de aardappel, na de aardappel de rookworst. Die moest in plakjes, maar dat was hem niet genoeg, de dunne plakjes rookworst moesten stuk voor stuk - en soms een heel stapeltje tegelijk - ook nog in kleine blokjes worden gesneden.

Voortaan weet ik wie ik in de keuken aan het werk kan zetten!

3 opmerkingen:

Doortje Dartel zei

Ik vind het ook altijd leuk als er wat grut mee helpt met koken en nog leuker als ze zelf willen gaan koken :).
Maar was de erwtensoep lekker?

Karien zei

Dit recept is niet voor niets al jaren ons erwtensoeprecept. Niets mis mee! Alleen de stukjes worst mogen de volgende keer wel wat groter.

wilma zei

Bedankt voor de tip. Eten hier geregeld erwtensoep,maar het is hier dus ook echt winter. vandaag geen school, morgen niet,te koud. Dus ga ik zo erwten klaar zetten. Yummie.
Groet, Wilma