vrijdag 3 januari 2014

Vuilnis...

Dat is me nou nog nooit eerder overkomen: de container vergeten aan de weg te zetten... Dat komt natuurlijk doordat ik jaren lang als krantenbezorger 's morgens vroeg overal langs de weg grijze (of bruine) reminders zag staan.
Het mocht dit keer niet helpen dat we een splinternieuwe vuilnis-ophaalagenda hadden gekregen, dat ik op het whiteboard in de gang had gezet dat de container zou worden geleegd, op de normale dag nota bene. Dat hielp allemaal niet. Ik liep tegen het eind van de ochtend naar buiten om de brievenbus te checken, zie ik daar de container van de buren staan. Leeg. Ge-leeg-d dus. En die van ons stond nog bijna-vol op z'n plek bij het huis.

En nu hebben de Achterbergen een vuilnis-probleem. De eerste volle zak staat alweer in de gang. Die past er echt niet bij in de container. En het duurt nog bijna twee weken tot de container weer wordt geleegd!

Help!

6 opmerkingen:

roos zei

Wees blij dat je niet in onze stad woont! Wij zijn gegaan naar eens in de maand voor rest,gft en plastic. Deze laatste pruttel verzamelen we in plastic zakken door de gemeente op aanvraag geleverd.

We scheiden echt alles , winters niet erg maar dat plastic stinkt in het voorjaar en zomer...
oh ja ik spoel het dan af! Maar dan nog .

Anoniem zei

misschien even je buren vragen of je een zak in hun container mag gooien?
Wij scheiden hier ook alles, en in een twee persoonshuishouden hoef je dan maar eens in de zes weken de container buiten zetten. Als mijn buren zouden vragen of ze wat vuilnis erbij mogen gooien is dat geen probleem.

Germa Schaveling zei

O wat een vervelend en helaas herkenbaar probleem. Inderdaad even rondvragen of je hier en daar een zak(je) kwijt kunt. Of in de garage bewaren, als dat lukt! Succes er mee!

Anoniem zei

Bij ons betaal je per keer dat je de container aan de straat zet. De laatste jaren is het ons gelukt de grijze container maar 4 x in een jaar aan de straat te zetten (gezin met 2 kinderen). Die 2 weekjes wachten zijn hier dus geen probleem meer. Maar goed, toch lastig zo'n stinkende vuilniszak in je huis, hoop dat je hem bij de buren kwijt kunt.

Anly zei

Mijn ouders slagen er in om niet de grijze container aan de weg te zetten door restafval te verzamelen en één keer in de zoveel tijd dit naar de stort te brengen (je kunt in Apeldoorn 300 kilo storten per jaar)

ari-atari zei

Hoi Karien, allereerst nog de allerbeste wensen voor 2014 voor jullie allemaal. Dan het vuilnis: suf hè? Ik zag het ook maar net op tijd dit jaar. Bij ons kun je de vuilniszakken ook gewoon naar de gemeentewerf (het "grofvuil") brengen, ik denk bij jullie ook wel. Als je een aantal zakken uit de grijze kliko wegbrengt dan heb je weer ruimte.