dinsdag 25 februari 2014

Keukenschort

Een van de Achterbergen was zijn kookschort kwijt dat hij nodig heeft voor school. Zo'n schort heb ik niet in de kast liggen, bij de laatste opruimactie in de keuken zijn ze weggedaan omdat ze toch nooit gebruikt werden, we hadden dus een goed idee nodig.

Dat goede idee kwam in de vorm van een oude spijkerbroek maat 134. Een half uur later was het een schort waar klasgenoten nog wel eens jaloers op kunnen zijn.

Mochten er mensen zijn die willen weten hoe je van een spijkerbroek in een ommezien zo'n schort maakt: kijk goed naar onderstaande foto, dan zie je het waarschijnlijk al. Knip de broek open langs de binnenbeennaad, helemaal tot aan het kruis en aan de andere kant weer naar beneden. Ik knipte aan weerskanten van de naad om te voorkomen dat het met naaien te dik zou worden. Knip het voorpand langs de gulp door tot aan het kruis, zo kun je de broek helemaal plat neerleggen. Knip op gevoel langs de zijnaden een stuk naar beneden en dan schuin weg naar de rand voor de zijkanten van het schort. Om het schort middenvoor dicht te maken leg je hem dubbel met de goede kanten op elkaar. De kruisnaad loopt natuurlijk rond weg, maak er één zo recht mogelijke lijn van en knip overtollige stof weg. Werk deze naad af. Nu hoeven er alleen nog maar banden aan, die kunnen van allerlei materiaal zijn, maar wij gebruikten er een andere oude spijkerbroek voor. Voor de bovenste band die om het hoofd heen gaat, gebruikten we een strook van ongeveer 56 cm. Zet die band op de goede plek aan het voorpand. Voor de strikbanden achter knipte ik twee lange stroken jeans, de Achterberg in kwestie gaf na passen aan hoeveel daar nog vanaf moest. Als alles aan elkaar zit, werk je de rafelranden af met een zigzag- of locksteek, want je wilt geen rafels in je eten, ook niet als je op school kookt.

5 opmerkingen:

Doortje Dartel zei

Stoer jongensschort en zo heerlijk dat het niks kost!

ivoorwit.blogspot.com zei

Geweldig idee. Dank je.
Voor als mijn man stopt met werken bij voorbeeld.
Groeten, Thea

Anoniem zei

Geweldig idee! Ik ga het vanavond meteen uitproberen!
De kleinzonen logeren hier en zijn dol op kliederen ! Bedankt en groetjes, Janny

Anouk zei

Wat een leuk idee. Die ga ik voor Sinterklaas maken voor manlief.

Unknown zei

Wat een leuk schort zeg! Ik heb hem ook gemaakt en er nog wat andere lapjes op genaaid. Erg leuk idee😊 Bedankt!