vrijdag 14 februari 2014

Wie durft?

De Achterbergen houden niet zo van koolraap. Er zijn wel veel meer dingen waar ze niet van houden, en je wilt toch graag wat variatie in het weekmenu houden. Tijd om iets heel ongewoons uit te proberen. (Trouwens, als het in het receptenblaadje van de C1000 staat, betekent dat dan niet dat het toch niet zo ongewoon is?) Een pittige koolraapstamppot, en hij was echt goed te eten! Zo goed zelfs, dat de Achterbergen het deze winter alweer twee keer hebben gegeten. Zo was het ook wel weer genoeg. Volgend jaar weer!

Het ziet er niet uit, deze stamppot, maar hij smaakt toch echt wel lekker! De Achterbergen namen een dubbele hoeveelheid, en pasten het recept iets aan.

Pittige koolraapstamppot (4 pers.)

3 el olie
1 kg kruimige aardappels, geschild en in blokjes van 1 cm gesneden
500 g koolraap, geschild en in blokjes van 1 cm gesneden
1 rode paprika in blokjes (of de helft in blokjes en de andere helft in reepjes apart houden om erbij te serveren)
2 tl sambal
1 blikje corned beef (340 g) in blokjes
2,5 el ketjap
1 dunne prei in ringetjes

Verwarm de olie in een wok en roerbak de aardappels, koolraap en paprika 3-4 minuten met de sambal. Voeg 200 ml water toe en stoof alles in 10 minuten gaar. 
Verwarm in een pannetje de corned beef met de ketjap en 60 ml water, tot je een soort brij hebt. Als je niet van rauwe preiringetjes door de stamppot houdt, doe je de prei hier ook alvast bij, dan kan het iets garen.
Stamp de aardappels en koolraap fijn met een pureestamppot, meng de rest erdoor.

Lekker met piccalilly.

2 opmerkingen:

Ellen .... zei

Hier zijn we gek op koolraap! Gewoon rauw eten (plakjes) met kruiden erop als gezonde snack. Of als ovenschotel met aadrappeltjes en worteltjes...overheerlijk!

In 15 minuten zei

Stamppot Koolraap is echt een van mijn favorieten. Bij ons thuis maken ze het gewoon met aardappels, koolraap, jus of kookvocht en stroop geloof ik. Maar mijn zusje vindt het totaal niet lekker dus smaken verschillen ook in dit geval.