woensdag 26 maart 2014

Bof-aankopen

De Achterbergen zijn een stelletje bofferds. Ze boffen met een vader, die voor iemand een computerklus had opgeknapt en daar geen geld voor wilde hebben. Ze boffen met de tevreden 'klant', die toch iets wilde doen en alle Achterbergjes een substantieel cadeau gaf, in de wetenschap dat we dat niet konden weigeren. En ze boffen, omdat ze het geld helemaal naar eigen inzicht mochten uitgeven.
Zoals de 8-jarige, die toch Lego mocht kopen (ook al roep ik al tijden dat we zóveel Lego in huis hebben dat er niets nieuws meer bijkomt)


Of de 4-jarige, die direct koos voor een waterverfsetje en de rest van het geld terug in zijn spaarpot deed.


De 6-jarige blijft me verbazen. Kopen zijn oudere broers consequent Playmobil, Lego, DVD's of games, hij heeft inmiddels een echte kindertelescoop. Vandaag voegde hij daar een (duur!) setje van Stabilo aan toe. Voor thuis, want op school heeft hij al zo'n pen en potlood.


Dat waren de aankopen van vandaag. We moesten toch naar de stad om een andere Achterberg weg te brengen, dus dat ging in één moeite door. Bovendien mochten ze - eindelijk - een keer zo'n verrassingsei kopen. De drie Achterbergjes hebben daarvoor een heus prijsvergelijkingsonderzoek voor gedaan: bij Blokker kost 1 ei 1,30, bij het Kruidvat 1,09, en bij AH kosten ze per drie 2,36. Makkie. 

Natuurlijk konden ze niet wachten met de eieren openmaken tot we thuis waren. Ze trokken zich niets aan van mijn - op ervaring gebaseerde - waarschuwing dat zulke kleine dingetjes makkelijk kwijtraken in de auto. Thuisgekomen leerde één van de drie zijn lesje: zijn twee schattige hondjes (voor het eerst dat ik zo'n verrassingsei ook echt leuk vind) waren nergens te vinden. Niet in zijn jas- of broekzak, niet onder de bank, niet achter de bank en ook niet in de achterbak. En ook niet in een van de tassen. 

Afijn, de auto is  nu in elk geval heerlijk opgeruimd. En de hondjes zaten tóch in zijn jaszak.

2 opmerkingen:

roos zei

leuk verhaal!

debora zei

wat leuk allemaal!ieder wat hij graag heeft,en een kinderei!!!dat vinden kinderen nog altijd super,hee!vlug de chocolade opsmullen om te zien wat er in zit...mooi gezin!