donderdag 6 maart 2014

EHBO-doos

Als je thuis met elf personen bent, is de kans op een ongelukje natuurlijk veel groter dan bij kleine gezinnetjes zonder wildebrassen. De EHBO-doos van de Achterbergen ziet er dan ook op het eerste gezicht goed gevuld uit.

Vanmorgen stond ik er ineens bij stil hoe dankbaar we mogen zijn. Een van de jongens had een splinter en ik zocht de lidocaïnezalf om zijn duim even te verdoven omdat hij panisch was voor de pijn. De zalf kon ik niet vinden, maar ik zag AL die doosjes, flesjes en tubes, die toch heus wel met een reden ooit gekocht waren, maar eigenlijk kan ik me niet heugen dat we ze nodig hebben gehad. Hoe bijzonder is dat?

Het is zelfs zo ongewoon om ongelukjes te hebben, dat we er zelfs niet aan denken om medicijnen en pleisters mee te nemen als we een weekend weg zijn.

Weg met de EHBO-doos? Nou, nee, dan zul je net zien dat het ene na het andere incident gebeurt. Het is wel een veilig idee dat je iets hebt wat écht helpt bij brandwonden bijvoorbeeld.

Dat was dus - ondanks de pijnlijke splinter in dat kleine duimpje, die er overigens nog steeds in zit - een dankbaar begin van de dag!

4 opmerkingen:

Marleen zei

Heel bijzonder!! Overigens: papje van baking soda met water op de splinter doen en hij popt er zo uit ;)

Anoniem zei

haha, wat een grappige timing deze blog. Gisteren sneed ik het topje van mijn duim er af en toen merkte ik dat het heel erg handig zou zijn geweest als wij ook zoiets hadden gehad als een EHBO doos in plaats van alleen een doosje pleisters.
Waarbij het dan vervolgens nog prettiger is als je het gewoon in huis hebt staan zonder er gebruik van te hoeven maken...

Karien zei

Bedankt Marleen voor de tip! Ik heb er wel trekzalf met een pleister opgedaan, dat zou dezelfde werking kunnen hebben, anders probeer ik het zeker met baksoda!

Doortje Dartel zei

Hier gebeuren ook gelukkig weinig ongelukjes.
Maar er zit wel een vallen en stoten zalf, arnica en prikweg in de ehbo doos bij de pleisters.