zaterdag 15 maart 2014

Koffietijd!

De Achterbergen hebben sinds kort een 'echte' koffiemachine in huis. Oudste zoon heeft hem gekocht, vooruitlopend op zijn toekomstige eigen huishouding. Tien keer zo duur als het apparaatje waar wij onze koffie mee drinken, en eerlijk gezegd vind ik onze eigen koffie lekkerder...

Een tijdje geleden had de supermarkt het eigen merk snelfilterkoffie niet in het schap liggen, toen heb ik het goedkoopste merk gepakt: 2 euro voor een pondspak. Eerlijk gezegd proef ik het verschil met de duurdere soort niet. Die blijft er dus in.

Zelf kan ik enorm genieten van een laag melkschuim op mijn koffie. Ooit had ik een 'echte' melkopschuimer, in een opwelling gekocht bij de Makro (kostte geloof ik 37 euro). Dat machientje deed het wel goed, maar had geen lange levensduur. Tegenwoordig gebruiken we een kleine garde waarmee we de hete melk in de beker opkloppen. Goed voor je armspieren en weinig om schoon te maken (even onder de kraan houden is voldoende, dat was bij het 'echte' machientje wel anders, daar ging de melk altijd aan de bodem vastzitten.

En kijk eens wat een bak genieten we daarmee op tafel kunnen zetten!

2 opmerkingen:

Rian zei

Heerlijk, ik schuim de melk met een (2e hands-)tupperding.

Doortje Dartel zei

Een heerlijke bak koffie is echt genieten.
Zo zit ik dan wel weer aan mijn vaste merk vast met een snufje kaneel in een gewoon koffiezetapparaat.
Ach je moet toch nog wat te wensen hebben :), want zo’n luxe geval staat al heel lang op mijn wensenlijstje en dat zal nog wel lang blijven denk ik.