maandag 10 maart 2014

Op afstand erbij

Afgelopen weekend was de jaarlijkse vrouwenconferentie van onze gemeente in Noorwegen. Helaas was ik niet in de gelegenheid om daar zelf heen te gaan, maar we hadden een goede tweede: een groot gedeelte van wat daar gezegd werd, kon ik via de satelliet thuis meevolgen.

Grappig genoeg kwam de allergrootste hulp die ik gekregen heb, van iemand die er helemaal niet bij kon zijn. Zij woont nota bene vlak bij het conferentiecentrum in Noorwegen, maar haar zoon van 11 had zijn pols nogal erg gebroken en moest met spoed worden geopereerd, en ik neem aan dat haar man niet in de gelegenheid was om mee te gaan naar het ziekenhuis omdat er nog meer kinderen waren. Tijdens de feestavond op zaterdag, waarbij alle aanwezigen een maaltijd kregen en er een gevarieerd en opbouwend programma was (en ik thuis op de bank daarnaar zat te kijken en te luisteren) postte zij op Facebook dat ze in het ziekenhuis aan het wachten was tot haar zoon was geopereerd, en dat het maar goed was dat er zulke kundige artsen bestonden.
Ik had een scheef oog op Facebook, dus ik zag dat verschijnen. Ik schreef terug dat hij daar wel een ander moment voor had kunnen uitkiezen, omdat ze vast veel liever bij de feestavond had willen blijven.
Zij: Ja, daar had ik graag bij willen zijn. Maar alles voor onze geliefde kinderen. Er is veel wat ik voor hen met BLIJDSCHAP offer. <3 hartje="" p="">Ik: Dat is goed om te lezen! Vooral voor ons die thuis zitten en het via de satelliet nog kunnen volgen, voor als er tussendoor toch nog van alles met de kinderen gebeurt.
Zij: de kinderen zijn onze toekomst! Wij hebben hen het leven geschonken, en ik geef hen wat ze nodig hebben zo lang ik dat kan.

Daar zat ik dan. Dat ik niet naar Noorwegen was, daar had ik me allang bij neergelegd. Maar ik was toch wel een beetje ontevreden dat ik de hele middaguitzending had gemist omdat ik met de kinderen bezig was geweest. En daar kreeg ik patsboem een vermaning die doel trof. Hier kan ik wat mee, elke dag van mijn leven, zolang ik kinderen heb!!