vrijdag 7 maart 2014

Blog teruglezen - mmm, best nuttig!

Zo af en toe pak ik één van de labels van dit blog erbij en lees ik alles terug wat ik over dat onderwerp heb geschreven. Bijvoorbeeld de stukjes 'diepzinnig', die pak ik met regelmaat. En elke keer is het voor mezelf weer een aansporing voor mijn leven.

En dan de stukjes over autisme (ASS). Omdat ik een mailtje kreeg van iemand met een vraag daarover, las ik de blogjes vanmorgen weer terug. Eigenlijk is het heel prettig om dingen opgeschreven te hebben en dat later terug te lezen. Zo kun je mooi zien wat er is veranderd. Want er is veel veranderd bij onze intensieve zoon. Hij zit inmiddels in het eerste jaar van het middelbaar speciaal onderwijs en doet het supergoed! Vrijwel alleen maar lovende berichten krijgen we over hem van school. Ook binnen de jeugdactiviteiten van de gemeente gaat het goed en zijn er minder (of geen) conflicten meer. En thuis gaat het zoals bij iedere jongen: met de een wat beter op kunnen schieten dan met de ander, maar over het algemeen toch zonder al te veel problemen.

Het was me al voorspeld destijds, door andere moeders met inmiddels wat oudere kinderen met autisme, dat het in de loop der jaren beter zou gaan. Dat kon ik toen maar amper geloven, maar het is wel zo!
Er zijn heus wel dingen die nog niet gaan zoals het zou moeten, vooral als er meningen botsen, maar de conflicten lopen eigenlijk nooit meer zo hoog op als vroeger.

Alle reden om heel dankbaar te zijn!

4 opmerkingen:

Jolanda zei

Leuk is dat soms, dat teruglezen. Vind ik ook weleens, dan verbaas ik me hoe ik de dingen opgeschreven had... lijk het nu een beetje kwijt te zijn.
Maar wat fijn dat het met jullie jongen zo goed gaat!

Jedidja zei

Wat leuk, dat teruglezen hè? Bijzonder dat het nu makkelijk gaat! Hier ook met H. Zeg, heel erg bedankt voor je mooie reactie op een van blogs. Dank je wel. Ik ben benieuwd uit wat voor boek dat komt.

Anita zei

Fijn he als je kids het goed doen, zeker de bijzondere kids in een gezin die net even een andere manier van omgaan met vragen. Juist om deze kids maak je je extra zorgen, en als je dan ziet dat ze comfortabeler in hun velletje gaan zitten, geniet je als moeder des te meer. Fijn weekeind. Groetjes Anita

Anoniem zei

Dit berichtje geeft me kracht! Ik hoop dat het met onze Asperger van bijna 9 ook steeds beter gaat! (Al gaat het al best goed, hoor!)
liefs
Sophie