woensdag 19 maart 2014

Zelfgemaakt IJS! - voorbereiding en in spanning afwachten

Nee zeg, nu draven de Achterbergen wel erg door. Dat komt door Masterchef. Als je daar met meer personen tegelijk naar kijkt, kom je vanzelf op ideeën die niet direct verdwijnen maar door het algemene gesprek juist groeien. Snap je?

Hadden wij ook maar zo'n ijsmachine zoals in het programma wordt gebruikt... zo begint het. Op internet kom je er dan al gauw achter dat dit nooit zal gebeuren. Zij gebruiken een KitchenAid mixer met een ijsmachine-opzetstuk. Leuk hoor, als je niet op de centen wilt kijken.

Gelukkig bestaan er ook goedkopere ijsmachines. Zelfvriezende varianten zijn nog altijd behoorlijk aan de prijs, maar je hebt ook goedkope machines die werken met een koelelement dat je eerst een dag in de vriezer moet leggen. OK...., maar dan heb je wel een te kleine hoeveelheid voor ons grote gezin, en je kunt hem maar één keer gebruiken, daarna moet hij eerst weer bevriezen. Twee kopen zou kunnen, maar dan wordt het wel erg dringen in de vriezer.

Gelukkig kwam ik een goede tip tegen (klik hier voor het filmpje) waardoor we helemaal niets hoeven aan te schaffen. Als je een keukenmachine en een vriezer hebt, heb je eigenlijk ook al een ijsmachine. Dat lieten we ons geen twee keer zeggen!

Vandaag werden gelijk twee recepten uitgeprobeerd: bananen/sinaasappel-sorbetijs en een roomijssoort die afkomstig is van de maakster van het bovengenoemde filmpje. Op dit moment staan ze in de vriezer, dus we moeten in spanning afwachten. 

Het lijkt me zo leuk als dit een succes is! De Achterbergen zijn dol op ijs. Maar al die heerlijke ijssoorten kosten wel erg veel. De Achterbergen raken namelijk een beetje uitgekeken op de goedkoopste soort ijs... Als je zoiets heerlijks zelf kunt maken, is het aan ingrediënten sowieso een heel stuk goedkoper. En bovendien kun je je eigen ingrediënten kiezen: minder suiker, vers fruit, etcetera.

Ben zo benieuwd! Ik houd jullie zeker op de hoogte!

2 opmerkingen:

Marleen zei

Hoi Karien,

Je zou zo zin in ijs krijgen als je het filmpje ziet....
Wil je 't recept nog delen?

groetjes,
Marleen

Anoniem zei

Oh! Ik ben ook heel benieuwd!

Groetjes Liesbeth