woensdag 16 april 2014

Gadgets voor de telefoon/tablet

Dat de Achterbergen houden van alles wat een scherm heeft, is de trouwe lezer van dit blog niet ontgaan. 'Papa, mag ik aje iPad', is een gevleugelde uitdrukking. Of 'mam, mag ik je telefoon'? En dat is dan niet om te bellen. Een oplettende medewerker van Mobilefun.nl was dit alles ook niet ontgaan. Van hem kwam het verzoek of de Achterbergen een review wilden doen van een zgn. PadPivot in combinatie met de Stylus pen (pen voor touch screens). Dat lieten we ons uiteraard geen twee keer vragen!

De spullen werden bezorgd en het testen kon beginnen. De PadPivot bleek een stabiele steun te zijn waar je allerlei dingen met een scherm in of op kunt zetten: tablets, maar ook mobiele telefoons. Zo heb je je handen niet nodig om het ding zelf vast te houden, en dat kan best wel eens goed uitkomen. Door de vorm van de steun kan hij heel goed op je been staan (je kunt hem zelfs vastbinden aan je been met het bijgeleverde touwtje), maar hij kan ook gewoon op een tafel, plank of vensterbank staan.

De tablet/telefoon kan er op twee manieren in/op: in de uitsparing aan de voorkant, rechtop, leunend tegen het 'zuignap'-onderdeel, of met de gladde achterkant (is de achterkant van de tablet niet glad, dan kunnen de bijgeleverde stickers zorgen voor een glad stukje) bovenop die zuignap, 'nano suction' volgens de beschrijving, die inderdaad zorgt voor een soort vacuüm waardoor de tablet/telefoon heel erg stevig op dat plaatje zit. Het plaatje zit met een soort kogelgewricht in de standaard, waardoor je de telefoon zo kunt draaien/kantelen tot hij in de gewenste stand staat.

Vind je het ongelooflijk overdreven, zo'n extra telefoonvasthouder? De Achterbergen niet hoor! Ik gebruik mijn mobiel bijvoorbeeld als MP3-speler tijdens het strijken. Met schermpje aan de voorkant van de telefoon en luidspreker aan de achterkant wist ik al nooit hoe ik hem moest neerleggen, nu is dat probleem opgelost. Bovendien is het toch wel luxe dat hij niet wegschuift als ik met één hand de apps op de mobiel gebruik.

Heel fijn is de combinatie van de PadPivot met de Stylus pen, vooral tijdens gebruik in de keuken, of je nu muziek luistert tijdens het afwassen, of misschien een recept aan het maken bent met behulp van een instructiefilmpje of recept van internet. Heb je wel eens geprobeerd om met natte handen zo'n schermpje te bedienen? Dan luistert hij niet meer, en lijkt het wel een van de Achterbergjes. Of je hebt gewoon vieze handen van het koken, en wilt het schermpje niet vet maken. In zulke gevallen komt zo'n extra pen superhandig van pas!
De pen zelf bevat nog meer slimmigheidjes: zo zit er een 'vegertje' op de achterkant waarmee je de schermpjes kunt schoonmaken, en in de pen zelf zit een snoertje met aan de ene kant een micro-USB-uitgang, en aan de andere kant een normale USB-uitgang, zodat je je telefoon kunt verbinden met bijv. de computer, om hem op te laden of om gegevens over te brengen.

Al met al zijn we dus dik tevreden! Wil je meer weten over de PadPivot en meer foto's zien met de verschillende gebruiksmogelijkheden? Klik dan hier.
De pen kun je hier nog wat beter bekijken.


Geen opmerkingen: