donderdag 17 april 2014

Pasen voor de deur

afbeelding van www.cgn.nl

De Achterbergen hebben vanaf morgen - net als bijna alle andere Nederlanders - vier dagen Paasvakantie. Op de lagere school hadden we gisteravond al een Paasviering. Dat wordt daar gevierd met de ouders, in plaats van de traditionele Kerstviering in de drukke decembermaand. Dat komt niet alleen goed uit voor de drukte, de directeur vertelde me gisteravond dat het ook is om te laten zien dat Pasen even belangrijk is als Kerst, misschien zelfs belangrijker.

Daar kan ik het helemaal mee eens zijn. Met Kerst zijn we diep dankbaar voor de bereidheid van Jezus om naar de aarde te komen om voor de mensen een Verlosser te worden, met Pasen klinkt de juichkreet van de voltooide taak, met zóveel meer inhoud en resultaat. De termen kunnen zo ingesleten raken, maar als je je voorstelt dat de dood Hem niet kon vasthouden omdat er in Hem geen aanknopingspunt voor de dood (zonde) was, dan is dat toch duizelingwekkend!

En dat heeft Hij gedaan, niet alleen om de mensen verzoening met God te geven, maar - wat meer is - om de weg te banen dóór al die zonde heen, zodat wij op diezelfde weg kunnen gaan. Wat een kracht!
In dit artikel op de website van 'onze' gemeente kun je er meer over lezen.

De Achterbergen wensen iedereen fijne en ontspannen feestdagen!

3 opmerkingen:

Jedidja zei

Mooi stukje! Hier heeft Ralph vanmorgen een 'paaswijding'. Ze lopen met de klas naar een kerk en dan vieren ze alvast Goede vrijdag en Pasen.

Jij ook fijne dagen (en ja vooral een beetje ontspannen hè?)

Doortje Dartel zei

Jij ook fijne en gezegende paasdagen.

roos zei

Fijne dagen!
met groet Roos