donderdag 24 april 2014

Suggestiestroken

Een van de Achterbergen had nog snel een broek nodig voordat we op vakantie gaan. Omdat gekochte broeken hem nooit lekker zitten vanwege een iets voller middel, draaide ik het patroon voor een spijkerbroek uit op zijn eigen maten. Tussen de bedrijven door kon ik dat dan nog snel in elkaar zetten.

Bijkomend leukigheidje is dat de Achterbergen dan altijd zelf het sierstiksel voor de achterzak mogen ontwerpen. Deze jongeheer had een duidelijk idee: een klein zigzaglijntje - die zat gelukkig als standaardsteek op mijn naaimachine!

Omdat het toch allemaal vrij vlot moest gebeuren, en ik geen zin had in kapotte jeansnaalden, besloot ik om de riemlusjes weg te laten. Meneer doet toch geen riem om als de broek lekker zit. Maar een broek zonder riemlusjes ziet er toch een beetje kaal uit.

En toen had ik het: suggestiestroken! Dat zijn eigenlijk van die lijntjes op de weg die suggereren dat er een fietspad is, terwijl er niet echt een apart fietspad is. Deze lijntjes suggereren dat er riemlusjes zitten, terwijl ze eigenlijk gewoon op de broek zelf zijn genaaid. Even heen en terug, en drie steekjes ertussen.

Ziet er toch eigenlijk wel een beetje uit als echte riemlusjes he? Als je bovendien nog meerekent dat tegenwoordig geen enkel Achterbergje meer met een shirt in de broek loopt en je de tailleband nauwelijks ziet, vind ik het allang goed!

8 opmerkingen:

roos zei

Compliment!
Fijne vakantieweek.
groet roos

johan en henny zei

Mooi gedaan!

Nicole Claudia Blok zei

Da's slim gedaan!! En mooie kontzakken hoor! Leuk dat eenvoudige zigzagje.

Groetjes, Collie

carla poel zei

Fijne vakantie en eenvhele goede tip die suggestie syroken

Tinekebo zei

Wat slim en wat keurig genaaid zeg !

Dorothé zei

Wat een ontzettend origineel idee van die suggestiestroken Karien... dat ga ik nog wel eens na-apen op een of andere manier, want dat is op veel plaatsen toepasbaar ;-) Uiteraard zal ik dan naar je blog verwijzen. Ik heb ook een aantal van jouw tips op mijn pinterespagina gezet.

Groetjes,

Dorothé

Karien zei

Daar word ik helemaal blij van Dorothé! Ik volg jouw blog ook en heb heel veel respect voor jouw vechtlust!

JUD zei

Heerlijk om te zien dit, het was mij niet opgevallen dat de lussen niet 'echt' waren. Maar ik ben allang blij dat ik het niet zelf hoef te doen! Des te meer respect hoor, en leuk om te lezen!