woensdag 11 juni 2014

Kleur in de tuin

Wie de Achterbergen een beetje kent, weet dat er veel gebeurt, maar weinig tuin-werk. Dat is niet zo handig als je een grote tuin hebt, het onkruid was overal hoog opgeschoten om het wel redelijk goed onderhouden voetbalveldje heen. Omdat het gisteren zulk mooi weer was, vond ik het totaal niet erg om mijn dagje doorbuffelen buiten door te brengen. Totdat het begon te regen, maar goed: er is best wat gebeurd. Het begin is er, een gevleugelde uitdrukking bij ons thuis.

Omdat het tuinwerk al zo lang stilligt (om verschillende redenen) zijn er bijna geen kleuren meer in de tuin, behalve alle soorten groen natuurlijk. Een van de bloemen die we nog wel over hebben, is deze papaversoort, ooit overgewaaid van een tuin uit de buurt. Elke bloem bloeit slechts één dag, daarna wordt zo'n mooi bolletje gevormd, als het zaad daarin klaar is, zit het los en heb je een soort rammelaartjes. Er komen ook gaatjes in de bolletjes, als je de natuur een handje wilt helpen en volgend jaar weer zulke bloemen wilt hebben, kun je al zwaaiend en rammelend met die zaadbolletjes een wandeling door je tuin maken. Maar de wind doet in feite ook al hetzelfde, in elk geval schieten de bloemen overal uit de grond.

Helemaal niet erg, ze zijn zo mooi!

5 opmerkingen:

Aritha Vermeulen zei

Ik vind het een heel bijzondere bloem en een mooie foto. Apart dat ie maar één dag bloeit. Leuk, wandelen jou kinderen met die zaadbolletjes door de tuin? R. hier zou dat echt doen.

Karien zei

Nou, dat doe ik eigenlijk zelf. Soms dan, want de wind doet het zelf ook al, het is niet echt nodig.

ivoorwit.blogspot.com zei

Op zoek naar zaad van vingerhoedskruid en akelei.
Zelfde effect!
Of een wilde bloemenmengsel.
Hartelijke groet, Thea.

Dorothé zei

Prachtige foto.

Een motivatie om meer in de tuin te doen is hier de moestuin. Kinderen zijn er ook vaak enthousiast voor. Je bent dan vaker in de tuin en dan doe je er ook meer aan. Het hoeft niet hoor, maar als je zou willen ;-)

Groetjes,

Dorothé

Marianne zei

Ik vind het een echte bloemenpracht.
Ze staan hier langs het fietspad.
Echt een prachtig gezicht,