woensdag 25 juni 2014

Pizzabrood

Een tijdje geleden bakten de Achterbergen pizzabrood. Eerlijk gezegd viel de smaak mijzelf een beetje tegen, misschien omdat ik niet erg veel van koude pizza houd. Het zal een stuk schelen om het zo uit de oven te eten, zoals in het oorspronkelijke recept ook de bedoeling was.

Verder is het gewoon leuk om een keer te doen, met je eigen favoriete pizzabroodvulling.

Maak brooddeeg zoals je gewend bent, en doe er flink wat fijngesneden vulling door (hier ben je lang mee bezig): salami, ui, zongedroogde tomaat, olijven, paprika etc.). Na het rijzen het deeg uitduwen of -rollen op een met bloem besprenkeld werkvlak, en bestrooien met grof geraspte (mozzarella)kaas. Rol de deeglap op, leg hem in de broodvorm en laat nog een poosje narijzen. Bak bij 200 graden tot het gaar is, afhankelijk van het formaat brood.

Omdat dit geen blijvertje is bij ons thuis, zet ik er verder geen hoeveelheden bij. Wil je een houvast, dan hoop ik dat je voldoende Engels begrijpt om het bovengenoemde recept te vertalen. Voor niet-kneden brood gewoon wat meer vocht toevoegen tot het eruitziet als niet-kneden deeg, en op de gebruikelijke manier laten rijzen en verwerken.

1 opmerking:

Rob Alberts zei

Ik snij een Turks brood doormidden.
Daar bovenop leg ik pizza beleg.
Waarna ik het even in een voorverwarmde oven op temperatuur breng.

Lukt altijd, smaakt altijd.

Smakelijke groet,