vrijdag 19 september 2014

Afscheid van de zomer

Gisteren hebben de Achterbergen afscheid van de zomer gevierd. Zoals veel van jullie weten, wonen wij in een piepklein dorpje bij een rivier. Achter onze achtertuin is een weiland, daarachter de rivierdijk. Om daar lopend te komen, gaan we over de straat. Onze straat uit, en dan afslaan op de belangrijkste straat van het dorp (met het drukste verkeer dus, maar nog altijd zo weinig dat je rustig over de straat kunt lopen):


De tweede helft van de straat gaat omhoog de dijk op (plastic tas mee om schelpjes in te verzamelen):


Als je bovenop de dijk staat, strekt de wijde wereld zich uit:


Toch nog wel een heel stukje door de uiterwaarden lopen: van huis tot aan de rivier is het precies 1 km. Op het zomerdijkje is een hek met mogelijkheid om eroverheen te klimmen (of eronderdoor te kruipen):


Het hek staat er niet voor niets: in dit gedeelte loopt jongvee, je ziet ze nog net achteraan links op de pier staan (tenminste als je de foto vergroot). Wij zijn bij onze bestemming aangekomen: het water!


Met een beetje fantasie waan je je zelfs aan zee,


 helemaal als de hekgolven van het vaarverkeer (en het was op de rivier drukker dan in het dorp!) het strand op komen rollen. Dan sta je zomaar tot aan je knieën in het water.


Hierna hebben we heerlijk op ons eigen terras gegeten, er lijkt maar geen einde aan het mooie weer te komen!


1 opmerking:

Trudy zei

Oh heerlijk zeg, als je zo dicht bij het water woont... en dan schelpjes zoeken, weet je wat je daar allemaal voor leuks mee kunt doen?