dinsdag 2 september 2014

Creatief met papier

Een van de Achterbergen (hij is deze zomer 11 geworden) is ongelooflijk creatief. Als je hem een stapel papier en een internetverbinding geeft (op laptop, tablet of smartphone), kan hij de hele dag bezig zijn met het maken van de meest ingewikkelde dingen, vooral dieren.

Tijdens de vakantie kwam dat goed uit, en zo kwamen we thuis met een tas vol vouwsels, de vouwsels die niet persé bewaard hoefden te worden, belandden in Stadskanaal bij het oud papier. Zo gaat dat vaak: leuk om te maken, maar niet zo handig om allemaal te bewaren.

Twee van de vouwsels staan op deze foto. Lang leve YouTube: als je ergens een begin hebt, kom je automatisch bij andere filmpjes terecht. En vaak zit er ook helemaal geen tekst bij, dus dan maakt het ook niet uit welke taal het eventueel is. De instructie voor de slang, gemaakt van allemaal vierkantjes die je gevouwen in elkaar schuift, vind je hier. In het rijtje rechts op het scherm vind je dan vanzelf allemaal andere vouwfilmpjes, en zo komt van het een het ander.

Het leuke is dat het bijna niets hoeft te kosten, mits je de beschikking hebt over internet. Ook jongere kinderen kunnen hun hart ophalen, er staat genoeg bij wat eenvoudig genoeg is.

Leuk hè, zo'n creatieve zoon!

5 opmerkingen:

Marleen zei

Wow, wat ongelofelijk knap!! Leuk idee zeg en idd: kost niets!

Realmam zei

wauw, dat is inderdaad leuk!

debora zei

chique zeg!!!!!creatieve kinderen heb jij!!vind ik super!groeten Debora uit belgie

Jolanda zei

Ja dat is zeker leuk!
Ik snap ook dat je niet alles bewaren kunt. Je kunt van elk werkstuk een foto maken en die bewaren, neemt niet zoveel plaats in beslag.

Jedidja zei

Echt heel handig. R. houdt niet van knutselen. Geef hem een walkie talkie en een vriendje en hij is uren bezig.