zaterdag 20 september 2014

Koolhydraatbeperkte recepten

De oplettende blogbezoeker heeft het misschien al gezien: er is een pagina bijgekomen met koolhydraatbeperkte/gezonde recepten. Hier verzamel ik de online recepten die ik met succes heb uitgeprobeerd. Een persoonlijke favorietenlijst dus, maar wel openbaar. Elk recept verwijst naar de bron ervan, met daarbij opmerkingen over hoe ik het toch nog weer anders heb gedaan.

Op mijn vorige bericht over mijn afvalresultaat kreeg ik een paar complimentjes in de trant van: wat knap van je! Dat is echter helemaal niet terecht. Als je meer eiwitten en vetten gaat eten en de koolhydraten laat staan, heb je - zo is mijn ervaring althans - ten eerste snel een verzadigd gevoel, ten tweede moet je gewoon uren lang niet meer aan eten denken. Ik moet zelfs geen boodschappen doen na het eten, omdat ik gewoon nergens zin in heb, en moeite moet doen om de spullen in de kar te stoppen. Echt waar!

Hoewel ik zelf strict ben  met mijn koolhydraten, leg ik dat de andere gezinsleden niet op. De Achterbergen krijgen tegenwoordig drie keer per week zelfgebakken brood mee naar school. Een van de zonen lust niet graag fabrieksbrood, en hij wilde wel een experiment wagen met een koolhydraatvrije meeneemlunch voor een van de dagen dat ik geen brood bak. Gek, dat bakje zag er niet zo vol uit: een opgerolde omelet van 1 ei, een stukje kaas, een stukje worst en een paar schijfjes komkommer. En dat voor een 13-jarige! Grappig genoeg was het voldoende om hem zonder hongergevoel de hele middag door te helpen. Dat vind ik nou leuk!

1 opmerking:

Dorothé zei

Hi Karien,

Het gekke was dat het bij mij wel werkte toen ik nog niet veel trainde, maar dat ik nu toch echt mijn boterhammetjes weer nodig hem om km's te kunnen maken zonder te snacken op andere momenten. Als ik nu minder train, dan ga ik dus tegenwoordig ook minder koolhydraten gebruiken.

Ik gebruik veel van je recepten en hou deze zeker in de gaten,

Groetjes,

Dorothé