dinsdag 9 september 2014

Uit de weckpot


Een poosje geleden raakte ik helemaal enthousiast voor wecken. Ik las namelijk ergens dat je ook brood kunt wecken: eerst in de weckpotten bakken, daarna afsluiten en wecken (een tijd lang tegen de kook aanhouden in een grote pan). Dat wilde ik ook proberen! Helaas werkte het minder goed met mijn brood, waarschijnlijk doordat er sowieso meer vocht in zit dan in normaal wel-kneden brood, en kwam het brood er uiteindelijk een beetje nattig uit. Wel lekker, maar niet zo geschikt om weg te geven, en dat was uiteindelijk de reden waarom ik met dit avontuur begon. Het leek me namelijk zo leuk om iemand een potje met een heerlijk broodje erin te geven zonder dat die ander gedwongen is om het direct op te eten.

De weckpotjes bleven een tijd lang ongebruikt in de kast staan. Totdat ik heel serieus begon met zelf anders eten dan de rest van het gezin. Vorige week maakte ik een lasagne zonder deegwaren, met aubergineplakken tussen de lagen saus. In plaats van de rest in porties in te vriezen besloot ik om de rest in porties te wecken.

Vanavond ga ik het eerste potje gebruiken. Hoef ik niet apart voor mezelf te koken en ook niet iets veel te laat te ontdooien. Deze lasagne werd niet helemaal zoals ik hem zou willen, maar mocht ik een keer een supergeslaagd recept blijken te hebben gemaakt, dan kan ik zulke potjes met avondmaaltijd evengoed weggeven aan iemand die voor zichzelf moet koken!

Geen opmerkingen: