woensdag 15 oktober 2014

Boogschieten!

Een van de Achterbergen vroeg voor zijn zevende verjaardag (twee weken geleden) een pijl en boog. Een lang gekoesterde wens, die wij graag vervulden, ook omdat we van alle mogelijke 'normale' speelgoed al meer dan genoeg voorzien waren. Zulke originele wensen zijn daarom erg welkom! Het legerpak (overall) heeft hij trouwens van een grote broer gekregen, ook een schot in de roos.

Over schot in de roos gesproken, de pijlen en de boog (geen speelgoedkwaliteit, wel voor kinderen bedoeld) zijn al veel gebruikt. Er is zelfs al een pijl kwijt, zo gaat dat... In eigen tuin wordt geoefend, maar dat moet altijd voorzichtig omdat zelfs de Achterbergse tuin grenzen heeft waar een beetje enthousiaste pijl graag overheen vliegt. En zie hem dan maar eens op te zoeken.

Gelukkig begint achter ons dorpje een wijde wereld van uiterwaarden, vrij toegankelijk voor mensen die niets vernielen. En met grote lappen grond tussen de watertjes en langs de rivier. Als je een beetje slim bent, kun je de pijlen niet meer kwijtraken.

Dat was nog makkelijker gedacht dan gedaan. Klein broertje van 4 jaar oud bleek zelfs nog verder te schieten dan zijn ex-jarige broer, ik denk wel ruim 40 meter! En zie zo'n pijl dan maar eens terug te vinden, helemaal als je net even niet keek toen hij hem liet schieten.

Afijn, we hebben een heerlijke woensdagmiddagactiviteit!

4 opmerkingen:

Jolanda zei

Wat leuk hè, zo'n pijl en boog. Hier maken ze ze zelf maar het werkt niet zo goed als een echte natuurlijk. Gewoon in een speelgoedzaak gekocht?

Karien zei

Nee, gekocht via internet bij een speciaalzaak. Gelukkig hadden ze ook kinderbogen, de pijlen hebben we los bijgekocht.

Karien zei

Nee, gekocht via internet bij een speciaalzaak. Gelukkig hadden ze ook kinderbogen, de pijlen hebben we los bijgekocht.

Anly van Oostendorp zei

Er zijn zelfs verenigingen voor handboogschieten! Mijn zoon heeft dat in Almere een tijdje gedaan, is eigenlijk ook nog van plan om hier in Hoenderloo er mee verder te gaan, maar door studie, blessures en allerhande oorzaken is dat er (nog) niet van gekomen. Hij maakte vroeger ook regelmatig zelf een boog, werd er steeds beter in. Leuke hobby hoor, en als er inderdaad geen buren in de buurt zijn kan het weinig kwaad...