dinsdag 14 oktober 2014

Paleo - na week 2

Je moet nooit vertellen dat iets heel veel beter gaat. Dat had ik kunnen weten, toch liet ik vorige week weten dat mijn gang naar de wc zoveel makkelijker ging. Had ik dat nou maar niet verteld, dan was het nu misschien nog wel zo. De waarheid is dat het sinds die dag zo ongeveer helemaal gestopt is. Op een heel klein beetje na. De weegschaal laat ook al een week lang hetzelfde zien. Dat was allemaal niet zo bemoedigend tijdens de tweede week Paleo eten, dus toen de verleiding om een keer te 'cheaten' erg groot werd (het was onze trouwdag en dat werd gevierd), heb ik dat gedaan met zuivel, graan (speculaasbrok) en uiteindelijk een portie caramel-ijs.

Oei, weer op de resetknop drukken dus! Officieel moet ik echt weer opnieuw beginnen met de 30 dagen. Hoe ik het echt doe, weet ik nog niet. Ik voel me nog steeds veel energieker en fitter en ik begrijp steeds beter wat al die ervaringsdeskundigen bedoelen met 'de mist in je hoofd trekt op'. Even was ik van de wijs toen een zware verkoudheid op kwam zetten, maar toen ik vroeg naar bed was gegaan, de volgende ochtend heel erg brak en met een zere keel opstond, en me tijdens de dag steeds beter ging voelen, bedacht ik me dat dit toch wel heel bijzonder is! Meestal gaat het in de loop van een dag juist slechter, en  moet ik echt goed slapen om weer fit te worden.

Ik geef het dus niet op, omdat ik er toch wel van overtuigd raak dat dit een gezonde manier van leven is. Mocht de weegschaal daar niet snel genoeg naar mijn zin van overtuigd raken, dan is dat maar zo, maar voordelen heb ik in elk geval al in de pocket!

Van de week zal ik een keer kort samenvatten wat ik verder in het boek heb gelezen: wat je moet/kan doen na de dertig dagen reset.

Geen opmerkingen: