donderdag 2 oktober 2014

Zelfgemaakte hazelnootpasta!

Gisteren zijn een paar Achterbergen naar het bos geweest om hazelnoten te rapen. Wat een rijkdom lag daar op de grond, we hoefden het alleen maar bij elkaar te zoeken. Uiteindelijk hadden we een flinke hoeveelheid hazelnoten bij elkaar en konden we weer naar huis, gauw recepten zoeken om een lekkere en gezonde bestemming voor al die nootjes te vinden.

Ook al weet ik dat je noten beter eerst een poos kunt laten drogen, maakten we vandaag toch al een bakje hazelnootpasta. Het recept vond ik hier. Om notenpasta te maken, heb je wel een heel goede keukenmachine nodig. Met die van ons bleven de hazelnoten nog een klein beetje korrelig, ook met heel lang draaien. Ze konden dus ook hun olie niet goed vrijgeven. Om het een beetje smeuïg te maken, goot ik er toch maar een scheutje agavesiroop bij. Dat maakte het natuurlijk ook wat minder bitter.
Nu is het een lekkere substantie geworden, dat qua consistentie doet denken aan amandelspijs of zelfs marsepein. Ook lekker.

Volgende keer gebruik ik toch meer noten en doe ik ze weer in de keukenmachine. Ik zie dat deze mevrouw het met een soortgelijk model toch ook voor elkaar heeft gekregen, al heeft ze in dit voorbeeld pinda's gebruikt.


1 opmerking:

Jedidja zei

Leuk idee. Maar het zal hier wel niet van komen. Ik heb geen keukenmachine. Maarre ... in november vraag ik hem voor mijn verjaardag :)