donderdag 20 november 2014

Ziektekostenverzekering

De Achterbergen stappen dit jaar alweer over naar een andere ziektekostenverzekering. Nadat we jarenlang bij dezelfde verzekering hadden gezeten, stapten we vorig jaar over naar Promovendum, naar eigen zeggen de verzekering met de laagste premie van Nederland. Het scheelde ons een hele hoop aan premiekosten, zeker omdat we een verhoogd eigen risico hadden.

Het afgelopen jaar hebben de Achterbergen weinig bijzondere zorg nodig gehad. Dat verhoogde eigen risico was een goede keus.
Vorige week kreeg ik een mailtje van FBTO, of ik geïnteresseerd was in hun tarieven voor 2015. Dat was ik. Na een paar dagen, dat was begin deze week, kreeg ik een mailtje met hun nieuwe gegevens. Zonder veel verwachting vulde ik onze gegevens in, maar wat bleek? We kwamen zo'n dertig euro per maand goedkoper uit dan onze huidige verzekering met de huidige tarieven. Stel dat Promovendum de tarieven zou veranderen? Daar hoefden we niet lang op te wachten, woensdag publiceerden ze hun tarieven. Jawel, een tientje per persoon meer per maand.

Een snelle vernieuwde vergelijking leerde ons dat we konden kiezen tussen een premie van zo'n 190 euro per maand, of 250. (Dat is de premie voor de twee volwassenen, onze volwassen kinderen hebben zelf een ziektekostenverzekering). Allebei een verhoogd eigen risico, allebei behoorlijke tandartsverzekering. Nou, dan is de keus snel gemaakt!

We kozen dus voor de FBTO. Groot voordeel is dat je aanvullende verzekeringen kunt nemen op het moment dat je die nodig hebt. Die zitten dus niet in de verzekering verwerkt, maar aangezien we nu 12 x 60 = 720 euro per jaar goedkoper uit zijn met premie, kunnen we ook wel wat lijden. Mochten we ons aanvullend willen verzekeren, dan zet je gewoon de desbetreffende aanvulling in werking, vanaf de volgende maand mag je dan declareren en de aanvullende verzekering blijft aanstaan tot 31 december.

Het kan dus wel degelijk lonen om je voelhorens (weer) eens uit te steken op verzekeringgebied!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Apart, hè, dat er zoveel verschil in kan zitten. Kan lekker oplopen en dat is heel aantrekkelijk. Toch hebben wij besloten ook nu weer bij Pro Life te blijven vanwege de prinicipiële kant. En we zijn ook erg tevreden over hun service!
Ik lees je blog met veel plezier, doe goede ideeën op. Succes met alles!
Groetjes,
Hanneke

hetiszoalshetis zei

Ja een beetje zoeken kan je veel geld besparen Karien.

Kim Buining zei

Wat goed dat je hierover schrijft.Ik moet er zelf echt nog even mee bezig. Mijn verzekering beviel ook heel goed maar een tientje per maand meer? Mwah liever niet.. dat wordt nog ff een avondje googlen.

Liefs,
Kim / vintageandbeauty