woensdag 3 december 2014

Qwirkle

Mocht iemand nog op zoek zijn naar een tip voor een leuk spel: een van de Achterbergen, die toevallig vlak voor Sinterklaas jarig is en deze keer 9 is geworden, vroeg en kreeg voor zijn verjaardag een aantal spellen, die hij op internet had opgezocht. Eentje sprong er echt uit: Qwirkle. Een echte aanrader, en als je supersnel bent - en een beetje geluk hebt - kun je het nog voor vrijdag in huis hebben voor het geval je nog om sintcadeautjes verlegen zit.

Qwirkle heeft maar liefst drie verschillende uitvoeringen, wij kochten de meest degelijke uitvoering met dikke houten blokjes. Dat is natuurlijk ook de duurste uitvoering, maar het kan nogal schelen waar je het bestelt. Ik ga geen namen noemen, maar enig gezoek op internet levert al snel een flink prijsvoordeel op vergeleken met een van de grootste internetwinkels.

Qwirkle bestaat uit 108 houten blokjes, zes verschillende kleuren (op de foto zie je bijna geen verschil tussen paars en blauw, maar in het echt is dat duidelijker), en zes verschillende figuurtjes. Je legt om beurten een of meer blokjes aan, die moeten dan wel samen één rij vormen, en dan krijg je direct punten: vorm je een reeks, dan telt elk blokje uit die reeks voor één punt. Een blokje kan ook in twee reeksen een aanvulling vormen, dan tellen die reeksen allebei mee. En leg je een 'qwirkle', dwz leg je het zesde blokje, krijg je zomaar zes punten extra.

De Achterbergen hebben het inmiddels een paar keer zonder puntentelling gespeeld - en nu zijn we klaar voor het echte werk: volgende keer de punten bijhouden!

Heel grappig: de Achterbergen hadden al een kast vol spelletjes die nooit gedaan werden. Maar wat moet je geven aan een 9-jarige als er verder nergens behoefte aan is en de jongen in kwestie graag spelletjes wil? Gelukkig heeft het deze keer heel goed uitgepakt!!

6 opmerkingen:

wilma zei

o dat is leuk! beetje behendig zijn ook dus.
Gaven gisteren een van de kids hier een spelletje Slam. Het is een spel met kaarten van scrabble.Heb het nog niet gedaan. Kids vonmden het leuk
Groet, WIlma

Anoniem zei

Op de telefoon heet dit spelletje als app: Mindfeud! Een heel leuk spel!

Renate

hetiszoalshetis zei

Lijkt me leuk, niet alleen voor kinderen! Kan je het met 2 ersonen spelen of is het daar dan te saai voor?

hetiszoalshetis zei

Nog 1 vraag: Is 25 euro een goede prijs voor de houten uitvoering of moet ik nog verder zoeken?

Karien zei

Met twee personen ook prima te doen, gisteravond nog met een van mijn zonen gedaan (hij won).

Volgens mij betaalden wij ook ongeveer 25 euro!

hetiszoalshetis zei

Oké, dankjewel Karien.