vrijdag 9 januari 2015

Nu al plannen maken voor volgend schooljaar

Het is wat hoor, als je kind op het speciaal onderwijs zit. Helemaal als hij het volgend schooljaar naar een andere lokatie zou moeten, die wel 35 km van huis is. En als de gemeente je vertelt dat het groepsvervoer (Klompbusje) voor het voortgezet onderwijs met ingang van volgend schooljaar stopt, omdat ze ervan uitgaan dat de leerlingen zelfstandig met het openbaar vervoer kunnen reizen.

Tja... dat onze zoon met het openbaar vervoer zou kunnen reizen, daar twijfel ik niet aan. Maar of hij ook dit kan: eerst 7 km fietsen (hij fietst nu nooit!), dan op de tram, dan met de trein, dan met de bus, en dat in de spits, terwijl hij gewend is aan kleine groepjes, veel structuur, weinig zelfstandigheid? Om nog maar te zwijgen van het tijdstip dat hij op zou moeten staan...

Reden om op zoek te gaan naar andere mogelijkheden. Als hij dan toch moet fietsen, misschien is er dan wel een middelbare school met een zorglocatie dichter bij. Die is er wel, klinkt leuk zelfs: kleine groepen, maar een lager niveau dan hij aankan, en in de pauzes zou hij samen met zo'n duizend leerlingen in een ruimte zijn. Eerlijk gezegd vliegt me dat wel aan. Zo'n jongen wordt al snel het mikpunt van pesterijen (daar hebben we helaas al ervaring mee met een oudere ASS-broer van hem).

Druk met bellen, praten, vragen en informatie verzamelen dus!

Komt wel goed hoor!!

5 opmerkingen:

Marie zei

Is er niet een maximale tijd dat een kind mag reizen? Hier is het anderhalf uur in de gemeente. Je mag en kan niet verwachten dat een kind met ASS meerdere keren moet overstappen en meer dan anderhalf uur onderweg is.

Karien zei

Ik weet niet of dat ook geldt voor de middelbare school, maar het is zeker een punt om na te vragen! Hij zou twee uur onderweg zijn, vanaf kwart over zes.

Karien zei

Dank je wel voor de tip Marie!

Dorothé zei

Veel succes gewenst met de voorbereidingen. Als kinderen in de bovenbouw komen moet je ook vooruit gaan denken. September 2016 lijkt nog ver weg maar studieplannen (incl. huisvesting) maken we nu al en het bekende plan B voor als ze niet worden aangenomen.

Groetjes,

Dorothé

Zus en Trijntje zei

pff heftig dan zeg...
Al dat uitzoek werk!
succes er mee.
Doe ik moeilijk over onze schoolkeuze van onze oudste. kiezen tussen school 7 km fietsen of 5 minuten fietsen. Dat is toch een heel ander iets...
Je zet mee weer even met 2 benen op de grond na dit te lezen!
liefs...