woensdag 14 januari 2015

Ziekenboeg

Vorige week zei ik nog tegen iemand dat onze kinderen nooit ziek zijn.
Afgelopen vrijdag kwam de 7-jarige Achterberg 's morgens beneden met een ontzettend pijnlijke keel. En maandag hoefde ik helemaal niet naar de lagere school, alle vier Achterbergen waren ziek.
Dat was nog niet alles, ik was zelf ook niet lekker. Zelfs de 13-jarige bleef met keelpijn thuis!

Toch blijven er ook een paar heldhaftig overeind. De oudste vier Achterbergen - jahaa, dat zijn degenen met de meeste fietskilometers in hun benen! - zijn tot nu toe niet ziek geworden. Kijk, dat kan toevallig zijn, maar je kunt ook concluderen dat het echt niet erg is om een paar jaar naar een school te moeten fietsen die niet binnen een straal van 10 kilometer van je huis af zit!

Inmiddels is het beeld weer veranderd. Naar de lagere school gingen vandaag alweer twee jongens. Zelf was ik vandaag alweer een heel stuk beter dan gisteren, want toen ben ik mijn bed bijna niet eens uit geweest. Wonder boven wonder ging het allemaal heel goed beneden. Tja, ziekenboeg... ook geen zin om ruzie te maken.

Ik vind dit trouwens niet erg hoor! Juist gezellig, die jongetjes op de bank. En heel af en toe ziek zijn, dat is toch ook zo goed als nooit!

1 opmerking:

Crafts 'n' Skills zei

Ik herken het. Al is het hier omdat we altijd de benenwagen nemen. Zelfs zoonlief opperde het zelf een keer: "Mama, ik ben eigenlijk nooit ziek. Dat komt omdat we altijd lopend zijn hé?" ;o)